Sivčani i Apatinci porazima zatvorili prvenstvo

Završeno je rukometno prvenstvo Super B lige Srbije. Ekipe Sivca 69 i Apatina porazima su zaključili ovogodišnji šampionat. Sivčani su u poslednjem kolu gostovali u Subotici gde su zasluženo izgubili od domaćeg Spartaka, dok su Apatinci na domaćem terenu „deklasirani“ od ekipe Crvenke. „Panteri“ su i pre ovog meča znali da su sačuvali status, ali to svakako nije opravdanje za očajno izdanje ekipe iz Sivca. Gosti su na poluvremenu gubili sa osam golova razlike. Nakon odmora zaigrali su bolje, što je bilo dovoljno za nešto pristojniji poraz. Marko Čabai je bio najbolji pojedinac poraženog tima sa devet golova. Apatinci su prvenstvo završili na poslednjem mestu i od naredne sezone takmičiće se u nižem rangu. Ugostili su odlični sastav Crvenke koje je samo pobeda ostavljala u igri za ulazak u pelj – of, što su na kraju uspeli i da ostvare. Pitanje pobednika rešeno je već posle prvih pola časa. U pobedničkom timu dominirao je Vojin Čabrilo sa devet golova, dok se u dresu Apatinaca izdvojio kapiten Čedomir Milojević sa šest pogodaka.

Izveštaji sa utakmica:

Spartak – Sivac 69 – 32:26 (18:10)

Sedmerci: 7/9 (Spartak). 3/4 (Sivac 69).

Isključenja: 10 minuta (Spartak). 2 minuta (Sivac 69).

Spartak: Starčević, Momić 4, Miskin 1, Panić, Marić, Potpara 2, Gašić, Spremo 3, Radosavljević 8, Perazić, Bukvić 2, Stevović 7, Živković 2, Laković 3, Vojvodić, Maksimović.

Sivac 69: Bogojević, Kolarić, Beslać 4, Džabasan, Vemić 4, Kuprešanin 4, Tomić, Terzić, Boškov 1, Slavuljica, Predojević, Popov 3, Čabai 9, Čolić, Kalić 1.

Apatin – Crvenka 22:38 (10:18)

Sedmerci: 2/3 (Apatin). 3/4 (Crvenka).

Isključenja: 4 minuta (Apatin). 12 minuta (Crvenka).

Apatin: Milićević, Braun 4, Pilipović 5, Arsić 2, Lazić, Delić 1, Horvat 1, Kovčin, Z. Mandić, Mačkić 1, Ćopić, Polovina, Milojević 6, Galfi 2.

Crvenka: Z. Dragić, Podunavac 5, Mašić 3, Nikolić 1, Egić 4, Tomić 4, Pavićević, S. Dragić 4, Šveljo 1, Čabrilo 9, Miloš Ivić, Nešković, Marko Ivić 5, Vukadinović 1, Bošković, Prolić 1.