Somborci remijem ušli u prvenstvo

Rukometaši Sombora remijem sa Pančevom otvorili su novo prvenstvo Druge lige Vojvodine. Gosti su bili bolji rival tokom prvog dela utakmice. Bili su u konstantnom vođstvu dva do tri razlike, ali su na odmor otišli sa minimalnom razlikom. U nastavku igre domaći su podigli igru i već u 39. minutu dolaze do izjednačenje, a par minuta kasnije i do vođstva (23:21). Stečenu razliku su održavali do poslednjem minuta, kada posustaju. Najbolji pojedinac u ekipi Pančeva, kapiten Aleksa Jaćimovski i svojim osmim pogotkom na meču obezbeđuje svom timu remu i jedan bod. U ekipi Sombora pet igrača se upisivalo u strelce. Veljko Pavlović je bio najefikasniji sa osam pogodaka, Miran Penzeš je dao gol manja, dok je kapiten Strahinja Aćić šest puta zatresao mrežu gostiju. Da podsetimo, drugi naš predstavnik u ovom rangu poražen je u Dolovu. Sombor će sutra od 18 časova gostovati u Žablju, dok će Dalmatinac u isto vreme ugostiti Zrenjanin.

Izveštaj:

Sombor – RA Pančevo 28:28 (13:14)

Sedmerci: 3/6 (Sombor). 0/2 (RA Pančevo).

Isključenja: 12 minuta (Sombor). 12 minuta (RA Pančevo).

Sombor: Stokuća, Jakob, Braun 5, V. Pavlović 8, Zorić, Narančić, Koril, Gajin, Vezmar, Mjazga, Plećaš, Radosavljević, S. Pavlović 2, Penzeš 7, Milićević, Aćić 6.

RA Pančevo: Jevremović, Milovanović, Ignja 1, N. Stevanović, Trajkovski 2, Novaković 5, Kovačević 3, Andrevski, R. Stevanović 1, Rančić 6, Vasiljević 2, Jojkić, Miletić, Stamatović, Jaćimovski 8.