Dalmatinac poražen u poslednjim trenucima

Rukometaši Dalmatinca sinoć su ugostili prvi tim Druge lige Vojvodine. U veoma neizvesnom i uzbudljivom susretu više sreće su imali gosti koji su do pobede stigli u poslednjim trenucima utakmice. Tokom većeg dela prvog poluvremena gledali smo izjednačenu igru oba tima. Domaći su tek u poslednjih par minuta mini serijom 4:1 na odmor otišli sa prednošću 20:16. U nastavku susreta Riđičanci su održavali stečenu prednost, konstantno su bili u vođstvu od dva do tri gola. Ipak, gosti su malo po malo stizali razliku, a prvo izjednačenje videli smo u 50. minutu susreta. Šest minuta kasnije ekipa iz Pazove dolazi do +2, međutim vrlo brzo Marko Gardijan sa dva pogotka poravnava rezultat. U poslednjim trenucima meča Dragan Gudurić obezbeđuje nove bodove za trenutnog lidera prvenstva. Najefikasniji igrač utakmice bio je bio je kapiten gostiju Dušan Grubić sa 12 pogodaka. U poraženom sastavu dominirao je Strahinja Ležajić sa sedam golova. Tim iz Riđice trenutno zauzima šesto mesto sa 18 bodova. Drugi naš predstavni u ovom rangu danas od 18.30 časova gostuje u Rumi. U pitanju je derbi začelja. Oba tima imaju po 13 bodova i nalaze se iznad crte. U poslednjem rukometnom rangu (Treća liga Vojvodine Sever) rukometaši Sombora poraženi su u derbiju kola kao gosti od ekipe Borca iz Bačkog Gračaca. Ovim neuspehom izgubili su i prvo mesto na tabeli. Domaćin je u potpunosti nadigrao rivala iz Sombora tokom prvog dela meča, a na odmoru su imali šest golova prednosti. U nastavku susreta gosti su se stabilizovali. Vijali su rezultat, smanjivali iz minut u minut, da bi u samom finišu prišli na gol (20:19) zaostatka. Nažalost, Dejan Vojnović je pogotkom u poslednjem minutu doneo svom timu prednost od 21:19, što je bilo dovoljno za pobedu i nove bodove. U istom rangu svom meč osmog kola odigrala je i ekipa Kljajićeva. Nažalost, bolji od njih bili su gosti iz Novog Kneževca koji su bez većih problema odneli bodove iz Kljajićeva.

Izveštaji sa odigranih utakmica:

Dalmatinac – Nova Pazova 34:35 (20:16)

Sedmerci: 3/4 (Dalmatinac). 2/2 (Nova Pazova).

Isključenja: 4 minuta (Dalmatinac). 12 minuta (Nova Pazova).

Dalmatinac: Dragić, Vojvodić 3, Vagić 6, Ležajić 7, Graovac, Gajin 4, Gardijan 6, A. Macura, Komazec 2, Rikalo 6.

Nova Pazova: Grubić 12, Došljenović 8, Vasiljević, Mihajlović 3, Ivanić 3, L. Đurović 3, Stikić, U. Đurović 1, Gudurić 5, Đuričić.

Borac – Sombor 21:20 (15:9)

Sedmerci: 3/3 (Borac). 2/3 (Sombor).

Isključenja: 8 minuta (Borac). 4 minuta (Sombor).

Diskvalifikacija: Solać (Borac). Zorić (Sombor).

Borac: Marčetić, Radaković, Nenadić 6, Krtinić, Cvjetković 5, Orlić, Medić 3, Solać 4, Vojnović 3, Mandić, Obradović.

Sombor: Pfajfer, Braun 7, D. Gajin 1, Todorović, V. Pavlović, Zorić 1, Narančić, N. Gajin, Pejaković, Janković 2, Vezmar, Plećaš 1, Kokrehelj 2, S. Pavlović 1, Milićević, Aćić 5.

Kljajićevo – Obilić 26:32 (13:13)

Sedmerci: 2/2 (Kljajićevo). 4/4 (Obilić).

Isključenja: / (Kljajićevo). 2 minuta (Obilić).

Kljajićevo: Pešut 2, Dragaš 10, Zelić 1, Dević 6, Nikodijević 1, Mudrić 3, Radosavljević 3.

Obilić: Rakas, Aleksin 3, Šokolovački 6, Đukanov 3, Radaković 7, Pantelin, Bigović 1, Simić 12, Radulović.