Odžačani podigli pehar nakon penal serije

Fudbaleri Tekstilca iz Odžaka podigli su pehar namenjen pobedniku Kupa Područnog fudbalskog saveza Sombor. U finalnoj utakmici odmerili su snage sa prošlogodišnjim pobednikom somborskim Radničkim 1912. Viđena su dva pogotka na susretu. Gosti su poveli u 58. minutu golom Dragana Dašića. Domaćin je izjednačio tri minuta kasnije preko napadača Stefana Šavije. Pošto se do kraja meča rezultat nije menjao, pristupilo se izvođenju penala. U prve dve serije oba tima su pogađala. Vladić i Balabanović za Tekstilac, a Stevanović i Dašić za Radnički 1912. Treća serija je bila ključna. Ilić je bio siguran za domaće, dok je Milovanović promašio za goste. U četvrtoj seriji Maksimović i Antunić su realizovali svoje šuteve, pa je pobednika odlučila poslednja serija. Kapiten Tekstilca Dario Božičić je bio maksimalno skoncentrisan za konačnih 5:3.

Izveštaj sa utakmice:

Tektilac – Radnički 1912 – 1:1 (0:0) – penali 5:3

Strelci: Šavija (Tekstilac). Dašić (Radnički 1912).

Strelci sa penala: Vladić, Balabanović, Ilić, Maksimović, Božičić (Tekstilac). Stevanović, Dašić, Antunić (Radnički 1912).

Promašeni penali: Milovanović (Radnički 1912).

Žuti kartoni: Brborić, Ilić, Klisura (Tekstilac). Rančić, Mirkov, Avdić (Radnički 1912).

Tekstilac: Brać, Blagojević, Maksimović, Vuković, Ilić, Vladić, Božičić, Šavija, Jezdović, Klisura (Balabanović), Brborić.

Radnički 1912: Ćopić, Dašić, Stevanović, Avdić, Mirkov, Rančić, Kačarević, Kartalija, Vasiljević, Drvar (Milovanović), Antunić.