Sombor se pobedom preselio u poslednji rang

Odigrano je poslednje rukometno kolo Druge regionalne lige Sever. Somborski predstavnici zabeležili su polovičan učinak. Prvu prvenstvenu pobedu upisali je ekipa Sombora. Oni su u derbiju začelja savladali Naftagas iz Elemira. Junak pobede bio je Luka Plećaš sa deset pogodaka. Ispratili su ga Miloš Cvetković i Miodrag Aćić sa šest odnosno pet pogodaka. Ekipa Dalmatinca poražena je u poslednjem kolu od novosadske Slavije, koja je pobedom u Riđici izborila prvo mesto na tabeli i plasman u viši rang takmičenja. U poraženom sastavu bolji od ostalih bili su Marko Šveljo sa šest golova. Marko Vojvović i Strahinja Macura postigli su po pogodak manje. Riđičanci su sačuvali drugoligaški status jer su na kraju zauzeli deseto mesto sa 20 bodova. Sa druge strane Somborci poslednji na tabeli sa svega dva boda i od naredne sezone se vraćaju u poslednji (Treća liga Sever) rukometni rang.

Izveštaji sa utakmica:

Sombor – Naftagas 27:16 (12:9)

Sedmerci: 2/2 (Sombor). 1/3 (Naftagas).

Isključenja: 6 minuta (Sombor). / (Naftagas).

Sombor: Pfajfer, Cvetković 6, Zorić 2, Blagojević, Ošap, Janković 2, Todorović, Vezmar, Plećaš 10, Mesaroš 2, Aćić 5.

Naftagas: Mrkšić 4, Blažević, Kečeš 7, Cabadaj, Milinković, Gligorin 5.

Dalmatinac – Slavija 29:31 (11:14)

Sedmerci: 4/6 (Dalmatinac). 4/5 (Slavija).

Isključenja: 8 minuta (Dalmatinac). 8 minuta (Slavija).

Dalmatinac: Vojvodić 5, Pantović, Šveljo 6, Ležajić 4, Vagić 3, Meseldžija 4, Graovac 2, Baljak, S. Macura 5, Paić, Gagić.

Slavija: Vraneš, Petrović, Jovanović 8, Damljanović 3, Radić 1, Vraneš 7, Karanović, Tanurdžić, Novaković, Mačkić 4, Jakovljević, Zatežić, Binić, Ujić 4, Ćosić 4, Janković, Bugarski, Majkić, Radojčin.