Polet pobedom pretekao Tvrđavu

U sredu, 30. septembra odigrana je poslednja utakmica osmog kola Područne fudbalske lige Sombor između Poleta iz Karavukova i Tvrđave iz Bača. Viđena je prosečna fudbalska predstava, bez mnogo prilika, ali sa četiri gola. Gosti su poveli u devetom minutu preko Iličića. Samo dva minuta kasnije domaćin je poravnao golom Jovčića. U 30. minutu centarfor domaćih Stoiljković doveo je svoj tim u vođstvo. To je bio i rezultat poluvremena. Pobedu Poleta potvrdio je Jovčić, svojim drugim pogotkom na meču, deset minuta pre kraja susreta. Utakmicu su pokvarili Stojković (Polet) i Glamočani (Tvrđava) koji su zbog međusobnog udaranja morali „pod tuš“ u samom finišu meča.

Polet – Tvrđava 3:1 (2:1) 

Žuti kartoni: /

Crveni kartoni: Stojković (Polet) i Glamočani (Tvrđava).

Polet: Ivanović, Blagojević (Kostadinović), Malinović, Ž. Stanković, S. Stanković, Anđelković, Stošić, N. Milenković, Stoiljković, Bogdanović (Stojković), Jovčić.

Tvrđava: Čučković, Dević (Saračević), Glamočanin, Šoven, Oklopdžija (Šomoši), M. Agbaba, Ralević, Iličić, Štrbac, Malešević (Milinović), D. Agbaba.

Pored ovog meča odigrana su i dva zaostala meča trećeg i četvrtog kola. Borac iz Bačkog Bračaca slavio je nad ekipom Budućnosti iz Gložana sa 3:1, a Radnički 1918 iz Ratkova je savladao BSK sa 2:1. Naredne srede, 7. oktobra na programu su i zaostale utakmice petog kola: Zadrugar – Slavija, Radnički 1918 – Budućnost (M), BSK – Tvrđava.