Nagrađene Zorica Vojnović i Vesna Tomajek

Protekle nedelje u Crvenki je priređena mala svečanost povodom sedam decenija postojanja Rukometnog saveza Vojvodine. Tim povodom na stadionu gde su svoju blistavu karijeru započele Zorica Vojnović i Vesna Tomajek uručene su im plakete za osvojene medalje na Olimpijskim igrama, Svetskim i Evropskim prvenstvima. Kako se navodi u saopštenju RSV, ovu prigodu su ispratile igračice rukometnog kluba Laki, među kojima su najuspešnije dobile diplome za kraj školske godine. Prisutni su bili i Jožef Holpert, Branislav Zeljković i Milorad Lajić, a plakete je uručio generalni sekretar pokrajinskog saveza Slobodan Višekruna. Nekadašnje reprezentativke su se zahvalile Savezu na ukazanoj časti i pažnji, a mladim nadama su poručile da budu uporne i da veruju da će ispuniti sportske snove, jer su one svakako ponos Srbije i Crvenke i inspiracija mladim generacijama.

Zorica Vojnović Krčmar je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Moskvi (1980). Igrala je na Svetskom prvenstvu 1978.godine u Čehoslovačkoj (peto mesto) i četiri godine kasnije u Mađarskoj na kojem je osvojena bronza. U svojoj karijeri, pored Crvenke, nastupala je i za RK „Bane Sekulić“ iz Sombora.

Vesna Abutović Tomajek je za reprezentaciju nastupala na Svetskom prvenstvu 1986. u Holandiji, gde je osvojeno šesto mesto i 1990.godine u Južnoj Koreji kada je osvojena srebrna medalja. I ona je nakon nastupa u Crvenki, zaigrala za ŽRK Sombor.