Poraz u poslednjim sekundama

Rukometaši Sivca 69 poraženi su u četvrtom kolu Super B lige Srbije na gostovanju u Smederevu. Treba istaći da su gosti iz Sivca propustili veliku šansu da se kući vrate sa nova dva boda. Domaćin je bolje otvorio susret, igrali su  dobro u odbrani, raznovrsto u napadu. U 23. minutu domaća ekipa je imala +4. Kada je trener Žeželj zatražio tajm-aut, malo ko je verovao da se nešto bitno može promeniti. Ipak, sa tim se nisu složili igrači Sivca koji za svega sedam minuta prave seriju 7:0 i na odmor odlaze sa prednošću od velikih tri gola. I u nastavku su gosti bili dominantni, uspešno su održavali prednost sve do 50. minuta kada ekipa Smedereva stiče minimalnu prednost od 25:24. Završnica dramatična. Pri rezultatu 27-28 za goste, prvo se golman Bogojević povređuju, a nakon toga gosti stižu i do izjednačenja. Imali su Sivčani poslednji napad, igrača više, međutim prave tehničku grešku, a potom i zbog namerne opstrukcije igre, „Panteri“ dobijaju direktan crveni karton, što je automatski značilo i penal za protivnika. Neumoljiv egzikutor sedmerca bio je najefikasniji igrač susreta Maksić koji tim pogotkom donosi bodove svojoj ekipi. U gostujućoj ekipi najbolji pojedinac je bio Kalić sa 7 odnosno Beslać sa 6 golova.

Smederevo – Sivac 69 – 29:28 (12:15)

Sedmerci: 3/3 (Smederevo). 2/3 (Sivac 69).

Isključenja: 8 minuta (Smederevo). 6 minuta (Sivac 69).

Smederevo: A. Martić, Du.Stojković 3, Da.Stojković 2, Jokić 3, Spasić 1, Stanišić, Đorđević, Veljović 4, Miletić, Stanković, Kostovski, Radivojević, Blagojević 4, Maksić 9, Đurković 1, N. Martić 2.

Sivac 69: Bogojević, Beslać 6, Sliva, Kalić 7, Vučinić, Potpara, Anđelković 2, Šljukić, Predojević, Čabai 2, Marjanović 3, Černik, Popov, Živković 4, Milojević 4, Vlaović.

Pred nama je peto kolo takmičenja u Super B ligi Srbije za rukometaše. U nedelju, 20. oktobra, u Sivcu gostuje ekipa Jugovića iz Kaća. U pitanju je klub sa velikom rukometnom tradicijom i veoma ozbiljan i nezgodan protivnik. Utakmica počinje od 18 časova. Ulaznica se naplaćuje 100 dinara, dok je za decu besplatno.