Pobede rukometnih klubova

Somborski rukometni klubovi ostvarili su proteklog vikenda ubedljive pobede. Rukometaši Somborelektra ugostili su ekipu Vojvode Stepe. Sigurnom i raznovrsnom igrom domaći rukometaši su uspeli već tokom prvog dela utakmice rešiti pitanje pobednika. Kolarić i Ivančević bili su „najubojiti“ na utakmici sa 12 odnosno 8 pogodaka.

Somborelektro – Vojvoda Stepa 47:25 (24:17)

Sedmerci: 3/4 (Somborelektro). 5/7 (Vojvoda Stepa).

Isključenja: 10 minuta (Somborelektro). 8 minuta (Vojvoda Stepa).

Somborelektro: Maksimović, Kolarić 12, Ivančević 8, Gajin 1, Pejinović 2, Jović 4, S. Miskin 1, Ž. Miskin 3, Jokić 2, Oros 1, Kuprešanin 3, Kuzeljević 5, Gardijan 1, Gradinac 1, Svilar 3, Vojvodić.

Vojvoda Stepa: Ivica 4, Vujović 6, Knežević 4, Keser 3, Pavlović 7, Koljević 1.

Ekipa Somborelektra će ovog vikenda biti slobodna.

Dalmatinac iz Riđice gostovao je u Novom Sadu, gde je slavio nad domaćim Radničkim. Tokom prvog dela utakmice bilo je neizvesno. Obe ekipe su se smenjivale u vođstvu. Gosti su na odmor otišli sa prednošću od jednog gola. U nastavku meča „Riđičanci“ su bili u konstantnom vođstvu od nekoliko golova, te su na kraju zasluženo slavili i osvojili vredne bodove. Treba istaći da su se u ekipi Dalmatinca istakli Olujić, Vučković i Ležajić. Ova trojka je bila prilično efikasna, te je upisala ukupno 33 pogotka.

Radnički – Dalmatinac 34:39 (17:18)

Sedmerci: 3/5 (Radnički). 3/8 (Dalmatinac).

Isključenja: 24 minuta (Radnički). 8 minuta (Dalmatinac).

Radnički: Karan, Janković 4, Laković 9, Zeman 3, Kostić, Jojić 6, Marković 10, Tanurdžić, Ranitović 2, Đokić.

Dalmatinac: Vojvodić, Olujić 11, Vagić, Macura 1, Graovac 4, Vučković 10, Stojanović 1, Šuša, Paić, Marinković, Milisavljević, Ležajić 12.

Dalmatinac će u narednom ugostiti trećeplasiranu Slaviju. Utakmica je na programu u nedelju, 12.maja u podne. Meč će suditi par Zorić/Zelić. Za delegata je postavljen Miškov.

Tabela ..

Rukometašice Ravangrada koje nastupaju u Prvom ligi grupa Sever nisu otputovale na utakmicu 19. kola protiv Spartaka. Somborke su trenutno poslednja ekipa prvenstva sa svega sedam bodova. Zbog propuštanja utakmice u Debeljači će gotovo sigurno biti kažnjene, što znači da će teško očuvati status prvoligaša.

Tabela ..

Ekipa Ravangrada u nedelju, 12. maja dočekuje Kikindu. Utakmica je na rasporedu od 19.30 časova. Suđenje je povereno sudijskom dvojcu Rac/Seman, dok je delegat Mjerimačka.