Somborelektro slavio u Prigrevici

Rukometaši Somborelektra zasluženo su slavili su gostovanju u Prigrevici. Gosti iz Sombora bili su bolji rival tokom celog susreta, poveli su od starta, odličnom igrom u odbrani i sigurnom realizacijom u napadu tokom susreta su samo povećavali svoju prednost, koja je u jednom momentu, prvog dela iznosila i +7 (4:11). Domaći su se malo „trgli“ i serijom 6:0 za svega pet minuta smanjili na gol zaostatka, što ipak nije bilo dovoljno, te se odmor otišlo sa prednošću gostiju od tri gola razlike (13:16). U nastavku susreta, igrači Somborelektra su nastavili da „rešetaju“ mrežu domaćeg golmana, a u dva navrata prednost je iznosila i velikih +8. U poslednjih deset minuta dolazi do opuštanja gostujućih igrača, što su domaći iskoristili da smanje zaostatak na „pristojnih“ minus tri, te je na kraju konačan rezultat glasio 30:33 za Somborelektro. Najefikasniji igrač utakmice bio je Ivančević (Somborelektro) sa 10 postignutih golova.

PIK Prigrevica – Somborelektro 30:33 (13:16)

Sedmerci: 1/2 (PIK Prigrevica). 5/7 (Somborelektro).

PIK Prigrevica: Ćeran, Miočinović, Nikšić, Kozlovački 9, Pavlović, Savić, P. Đurasinović 2, Mandić 6, Mesaroš, Apatinac 3, A. Đurasinović 7, Lovrić 2, Čović, Momčilović 1.

Somborelektro: Maksimović, Kolarić 7, Ivančević 10, Gajin, Pejinović, Jović 1, S. Miskin, Ž. Miskin 2, Jokić 5, Oros, Kuprešanin, Kuzeljević 8, Veselovski, Svilar, Vojvodić, Prekpalaj.

Drugi somborski predstavnik u Drugoj rukometnoj ligi Srbije – grupa Sever, ekipa Dalmatinca ugostila je u Riđici Budućnost iz Alibunara. „Riđičanci“ su slavili, iako su na poluvremenu bili u zaostatku od tri gola. U prvom delu izjednačena igra obe ekipe sve do poslednje trećine prvog dela, kada gosti uspevaju da se „odlepe“ i na odmor odu sa +3. Ekipa Dalmatinca je u nastavku za veoma kratko vreme stigla do poravnanja, nakon čega su se ekipe smenjivale u vođstvu. U periodu od 45 do 50 minuta, domaći su uspeli sa prelome meč i povedu sa velikih i nedostižnih 31:26, a stečenu prednost su uspešno i sačuvali do kraja meča.

Dalmatinac – Budućnost 35:31 (13:16)

Sedmerci: 2/7 (Dalmatinac). 1/3 (Budućnost).

Dalmatinac: Vojvodić 9, Šveljo, Ležajić, Macura 3, Graovac 6, Milanko 6, Milosavljević 2, Šuša, Gardijan, Zec, Obradović 3, Zelić, Vučković 6.

Budućnost: Čorogar 9, Mitrović, Dadić 2, Lekić 2, Kostić 6, Rošu 6, Arnautović 3, Mladenović, Rilak 3, Andreić.

Narednog vikenda u 8. kolu u Somboru gostuje ekipa Pančeva, Dalmatinac putuje u Futog, gde se sastaje sa Metalcem, dok PIK Prigrevica gostuje u Elemiru, ekipi Naftagasa.