Odžačanima dovoljno dvadesetak minuta

FK Tekstilac Odžaci, jul 2024.godina - slika preuzeta sa sajta fsvinfo.rs

Odžačani su nastavili sa odigravanjem kontrolnih utakmica, a posle tri uzastopna gostovanja, na stadionu u Odžacima dočekali su Zemunce, povratnike u prvoligašku konkurenciju. Već u trećem minutu domaćini su poveli, Branimir Jočić, posle centaršuta u kazneni prostor, najviše je skočio i udarcem glavom smestio loptu u mrežu. Ubrzo je Kodžić, sa deset metara pogodio prečku. Gosti su igrali otvoreno, u 11. minutu bili su u prilici da izjednače, ali Zorica je u padu slabo zahvatio loptu i Braću nije bilo teško da je uhvati. Prednost je udvostručena u 13. minutu posle dobre akcije po desnoj strani, Kodžić je utrčao u kazneni prostor i nije mu bilo teško da savlada Borjana. Zemunci su dva puta pokušali da stignudo gola, ali nisu uspeli. Najbližije bio Đorđević u 15. minutu, ali sa dvadesetak metara poslao je loptu pored stative. Tri minuta kasnije, Vukićević je sa iste razdaljine uzdrmao prečku, a raspoloženi Ivan Davidović je dobro prihvatio loptu ispred šesnaesterca Zemunaca, oslobodio se čuvara i lako pogodio mrežu. Do kraja prvog dela bilo je još nekoliko pokušaja Odžačana, ali bez promene rezultata. Treneri Branko Mirjačić i Dejan Nikolić pružili su priliku svim igračima. Gosti su nastojali da stignu do gola, nekoliko puta ozbiljno su pripretili, ali od promene rezultata nije bilo ništa. Posle kontranapada Miloš Zekić pretrčao je 50 metara, izašao ispred golmana, ali Ganić je nogom izbio loptu u korner. Kad se sudija spremao da označi kraj, na dodavanje Bebeka, Aleks je postigao počasni gol.

Tekstilac – Zemun 3:1 (3:0)

Odžaci – Gradski stadion. Gledalaca: 150. Sudija: Marko Delibašić (Vrbas).

Strelci: Jočić u 3, Kodžić u 13, Davidović u 21. za Tekstilac, Aleks u 90. za Zemun.

Tekstilac: Brać, Luković, Ilić, Marjanović, Sredojević, Jočić, Dašić, Davidović, Princ, Šavija, Kodžić. Igrali su još: Drinčić, Stanković, Dimković, Stevanović, Cucin, Tripković, Vasić, Đurić, Serdar, Kliford, Zekić, Stojanović.

Zemun: Borjan, Parađanin, Nikola Božić, Radović, Đorđe Jovanović, Petrović, Vukićević, Đorđević, Svetličić, Zorica, Kovačević. Igrali su još: Ganić, Kalat, Nikola Jovanović, Adamović, Bebek, Aleks, Mladenović, Aleksandro, Mateja Božić, Tabaković, Miladinović, Bacanović, Trajkovski.

fsvinfo.rs