Bogunović obezbedio bodove

Utakmicama poslednjeg (26) kola završeno je prvenstvo somborskog prvog razreda. Današnje utakmice nisu imale neki rezultatski značaj, jer je sve bilo već poznato. Dinamo 1923 iz Bačkog Brega od naredne sezone će biti član somborskog područja, dok će Radnički taj status pokušati da izbori kroz baraž sa Starim Gradom, predstavnikom Bačke Palanke. U poslednjem kolu Dinamo je teže nego što se očekivalo slavio nad ekipom iz Lemeša. Domaćini su poveli već u 2. minutu pogotkom Damira Bogunovića sa „kreča“. Gosti su u narednih desetak minuta preokrenuli. Prvo je Delija poravnao rezultat, da bi nedugo potom Petronijević doveo goste u vođstvo. U nastavku meča domaćin je uspeo da preokrene meč. U petom minutu nastavka Pavin je izjednačio, da bi deset minuta pre isteka regularnog dela iskusni veteran Damir Bogunović doneo pobedu svom timu. Radnički je remizirao sa ekipom iz Odžaka, dok je Kordun slavio na gostovanju u Svilojevu. Pobede na gostujućim terenima odneli su Polet iz Rastine, te Aleksa Šantić. Iz lige je ispao Zadrugar iz Srpskog Miletića, dok će Mladost iz Kruščića čekati ishod baraž mečeva somborskog područja.

Izveštaji i rezultati sa mečeva poslednjeg kola: Mladost (K) – Aleksa Šantić 0:2 (Izveštaj), Dinamo 1923 – Jedinstvo Lemeš 3:2 (Izveštaj), Terekveš – Kordun 2:3 (Izveštaj), Zadrugar – Borac (BG) 0:2 (Izveštaj), OFK Odžaci – Radnički 2:2 (Izveštaj), Polet (S) – Polet (R) 1:2 (Izveštaj). Slobodna je bila ekipa Omladinca iz Deronja.

Tabela: Dinamo 1923 – 65, Radnički 56, Polet (S) 45, Aleksa Šantić 43, Kordun 38, Terekveš 31, Jedinstvo Lemeš 29, Omladinac (D) 28, Borac (BG) 27, OFK Odžaci 27, Polet (R) 27, Mladost (K) 21, Zadrugar 15.