Vanja Krstić predvodio Žak do nove pobede

Fudbaleri Žaka ostvarili su novu prvenstvenu pobedu. U veoma zanimljivom i neizvesnom meču junak pobede bio je mlađani Vanja Krstić koji je dva puta zatresao mrežu gostiju iz Krstura. Gosti su poveli u 19. minutu pogotkom brzonogog Sajankovića. Nenad Čuljak je izjednačio u 33. minutu, da bi pomenuti Krstić samo tri minuta kasnije doneo preokret. Isti igrač je u 73. minutu povisio sa 3:1, da bi dva minuta kasnije Sajanković postavio konačan rezultat meča. Ovom ponedom somborski „crno – beli“ učvrstili su se na četvrtoj poziciji sa pet bodova više u odnosu na ekipu iz Ratkova koja je ovog vikenda remizirala sa ekipom Budućnosti iz Gložana. Meč je obeležio sudija Jovica Jerilović koji je pokazao pet crvenih i devet žutih kartona. Vodeći Kulpin je na gostovanju „demolirao“ Lipar, dok je kiks ekipe iz Gložana iskoristio imenjak iz Paraga koji je minimalnom pobedom nad Krila Krajinom uspeo da se učvrsti na drugoj poziciji koja vodi u baraž. Opštinski derbi između BSK-a i Poleta iz Karavukova pripao je ekipi iz Bačkog Brestovca. Crvenka je pobedom nad ČSK-om korak bliže opstanku. Narednog vikenda Žak gostuje u Liparu, dok će derbi kola da se igra u Kulpinu gde gostuje oslabljeni Radnički 1918 iz Ratkova.

Rezultati i izveštaji sa mečeva ovog kola: Žak – Rusin 3:2 (Izveštaj), Budućnost (M) – Borac 46 – 4:1 (Izveštaj), Crvenka – ČSK 3:2 (Izveštaj), Soko – Kula 0:3 (Izveštaj), Krila Krajine – Budućnost (P) 0:1 (Izveštaj), BSK – Polet 2:1 (Izveštaj), Radnički 1918 – Budućnost (G) 0:0 (Izveštaj), Lipar – Kulpin 1:9 (Izveštaj).

Tabela: Kulpin 69, Budućnost (P) 67, Budućnost (G) 65, Žak 49, Radnički 1918 – 44, Borac 46 – 41, Budućnost (M) 38, Krila Krajine 36, Rusin 35, Crvenka 35, BSK 34, Lipar 33, ČSK 30, Kula 28, Polet 27, Soko 6.

Parovi narednog (29) kola: Lipar – Žak, Kulpin – Radnički 1918, Budućnost (G) – BSK, Polet – Krila Krajine, Budućnost (P) – Soko, Kula – Crvenka, ČSK – Budućnost (M), Borac 46 – Rusin.