Opačić obezbedio bod

Odigrani su svi mečevi 16. kola Međuopštinske fudbalske lige Sombor – prvi razred. Derbi kola odigran je Gradskom stadionu u Somboru između dva vodeća tima lige. Meč je završen bez pobednika. Brežani su poveli u 87. minutu pogotkom Predraga Pavina. Domaćin je do boda stigao u drugoj minuti nadoknade vremena pogotkom iskusnog Damira Opačića iz kaznenog udarca. Kordun je ugostio Omladinac iz Deronja. Domaćin je rutinski slavio, a pitanje pobednika rešeno je već nakon prvih 45 minuta. Mrežu gostiju načeo je Stefan Miščević već u 3. minutu. Vođstvo je duplirao Dušan Kozlina osam minuta kasnije, da bi na isteku prvog poluvremena Nikola Sekulić pogodio sa „kreča“ za 3:0. U nastavku su viđena još dva gola, po jedan sa obe strane. U 12. minutu nastavka Ćirić je smanjio prednost Korduna, da bi konačan rezultat utakmice postavio Saša Barać u 70. minutu. Fenjeraš iz Bačkog Gračaca ugostio je Mladost iz Kruščića. Domaćin ne minimalno slavio golom Dragana Krnatića u 57. minutu susreta. U drugom somborskom derbiju Aleksa Šantić je slavio (2:3) na gostovanju u Lemešu, dok je Polet iz Rastine izgubio na domaćem terenu od ekipe iz Svilojeva. Lemešani su poveli u uvodnim minutama susreta oreko Nikšića. Sjeran je sa dva gola preokrenuo, da bi Babić u 84. minutu obezbedio prednost od dva gola (3:1). Gosti su utakmicu završili sa dva igrača manje, što su domaći iskoristili da ublaže poraz golom Brkića. Ekipa iz Bačkog Brega (40) je i dalje lider sa tri boda prednosti u odnosu na ekipe sa Gradskog stadiona odnosno Sivca. Ipak, treba napomenuti i da Sivčani imaju meč manje. Narednog vikenda Radnički gostuje u Kruščiću, Polet iz Sivca u Svilojevu, dok će Dinamo 1923 pred svojim navijačima dočekati fenjeraša iz Rastine.

Izveštaji i rezultati: Polet (S) – Zadrugar 3:0 (Izveštaj), Polet (R) – Terekveš 1:2 (Izveštaj), Radnički – Dinamo 1923 – 1:1 (Izveštaj), Borac (BG) – Mladost 1:0 (Izveštaj), Kordun – Omladinac (D) 4:1 (Izveštaj), Jedinstvo Lemeš – Aleksa Šantić 2:3 (Izveštaj). Slobodna je ekipa OFK Odžaka.

Tabela: Dinamo 1923 – 40, Radnički 37, Polet (S) 37, Aleksa Šantić 28, Kordun 20, Terekveš 19, Mladost 17, OFK Odžaci 16, Zadrugar 15, Borac (BG) 13, Jedisntvo Lemeš 13, Omladinac (D) 12, Polet (R) 12.

Parovi narednog (17) kola: Aleksa Šantić – Kordun, Omladinac (D) – Borac (BG), Mladost – Radnički, Dinamo 1923 – Polet (R), Terekveš – Polet (S), Zadrugar – OFK Odžaci. Slobodna je ekipa Jedinstvo Lemeš.