Lider remizirao, pratilac slavio

Jesenji prvak somborskog prvog razreda nije uspeo da ostvari trijumf na startu prolećnog dela. Susret između Korduna i Dinama 1923 završen je bez pobednika (0:0). Strelci nisu bili raspoloženi, ali je zato „prštalo“ na ove strane. Sudija Goran Janković pokazao je četiri žuta kartona domaćem i pet gostujućim igračima. Pored toga, viđena su i tri crvena kartona. Isključeni su igrači Korduna Aleksandar Božić i Dejan Šaula, kao i trener Darko Karas. Ipak, gosti bi meč mogli dobiti za „zelenim stolom“ pošto će kako neznanično saznajemo uložiti prigovor na nastup igrača domaćeg tima Milana Đurića. Naime, zimsko pojačanje ekipe iz Kljajićeva je u prethodnom (letnjem) prelaznom roku dva puta menjao sredinu. Prvo je obukao dres Borca iz Bačkog Gračaca, a potom se posle dve nedelje kasnije preselio u Lipar za koji je nastupao do januara ove godine. Pristupnicu za ekipu iz Klaljićeva je potpisao početkom februara ove godine. Ukoliko se ovo pokaže kao tačno utakmica će biti registrovana službenim rezultatom u korist ekipe iz Bačkog Brega. Predstavnici Korduna su „besni“ na sekretara Gradskog fudbalskog saveza Sombor, koji im, kako su rekli nije skrenuo pažnju na ovaj slučaj i kako saznajemo u toku naredne nedelje tražiće njegovu smenu, a kako nam je preneo jedan član uprava kluba iz Kljajićeva na stolu je i predlog da se istupi iz takmičenja. Što se ostalim rezultata tiče, treba istaći pobedu fenjeraša iz Bačkog Gračaca koji je „deklasirao“ goste iz Terekveša. Utakmica je rešena tokom drugih 45 minuta kada su domaćini postigli čak šest pogodaka. Nikola Žegarac i Luka Ličina postigli su po dva pogotka za svoj tim. Radnički je bio siguran protiv Zadrugara, dok je Aleksa Šantić porazio Omladinac iz Deronja. Jedinstvo iz Lemeša dobilo je Mladost iz Kruščića, dok je poraz od somborskih klubova doživeo jedino Polet iz Rastine.

Rezultati i izveštaji sa svih utakmica ovog kola: Polet (R) – Odžaci 1:2 (Izveštaj), Radnički – Zadrugar 4:0 (Izveštaj), Borac (BG) – Terekveš 7:1 (Izveštaj), Kordun – Dinamo 1923 0:0 (Izveštaj), Jedinstvo Lemeš – Mladost (K) 2:0 (Izveštaj), Aleksa Šantić – Omladinac (D) 5:1 (Izveštaj). Slobodna je bila ekipa Poleta iz Sivca.

Tabela: Dinamo 1923 – 34, Radnički 33, Polet (S) 31, Aleksa Šantić 25, Mladost 17, OFK Odžaci 16, Terekveš 16, Kordun 15, Zadrugar 15, Jedinstvo Lemeš 12, Omladinac 11, Borac (BG) 10, Polet (R) 9.

Parovi narednog (15) kola: Omladianac – Jedinstvo Lemeš, Mladost – Kordun, Dinamo 1923 – Borac (BG), Terekveš – Radnički, Zadrugar – Polet (R), OFK Odžaci – Polet (S).