Dalmatinac i Sombor pretrpeli poraze

Somborski rukometni predstavnici u Drugoj ligi Vojvodine ovog vikenda pretrpeli su očekivane poraze. Ekipa Dalmatinca poražena na domaćem parketu od ekipe Dinama iz Pančeva, dok su Somborci poraženi na gostovanju u Senti. Riđičanci su od samog starta bili u zaostatku, samo su u pojedinim momentima prvog dela uspeli u nekoliko navrata da izjednače rezultat, ali to je bilo sve što su uspeli da urade. Pančevci su prvo poluvreme zatvori serijom 9:2 i vođstvom od osam golova. U nastavku susreta su rutinskom igrom meč priveli kraju. U domaćem timu istakao se Strahinja Macura sa devet pogodaka, dok su u pobedničkom timu Đorđe Rančić i Dane Meseldžija utakmicu završili sa po osam pogodaka. Somborci nisu uspeli da osvoje bodove u Senti. Početak utakmice obeležila je izjednačena igra oba tima. Sredinom prvog dela igrači Sombora su serijom 6:1 poveli sa 10:5. Senćani su odlaska na odmor spustili zaostatak na svega gol zaostatka. U nastavku igre gladali smo egal igru do sredine drugog dela. Domaćin uspeva serijom 5:1 da povede sa 27:23, što se ispostavilo kao ključno za konačan rezultat utakmice. Luka Papeš (Senta) i Veljko Pavlović (Sombor) bili su najbolji pojedinci utakmice sa po devet golova. Dalmatinac je uprkos porazu zadržao petu poziciju sa 25 bodova, dok je Sombor poslednji na tabeli sa deset bodova. Sledećeg vikenda Dalmatinac gostuje u Žablju, a Sombor u Alibunaru.

Izveštaji sa utakmica:

Dalmatinac – RA Dinamo (Pančevo) 28:38 (11:19)

Sedmerci: 2/5 (Dalmatinac). 1/1 (RA Dinamo).

Isključenja: 10 minuta (Dalmatinac). 8 minuta (RA Dinamo).

Dalmatinac: Vojvodić 3, Olujić, Šveljo, Vučković 2, Vagić 1, Ležajić 3, Graovac 4, Garajski 2, Polovina, S. Macura 9, Gluščević, Ćujić 1, Rikalo 3, A. Macura.

RA Dinamo: Jevremović, Milovanović 1, Ignja 4, Stevanović 1, V. Stamatović 3, Novaković 1, Kovačević 1, Andrevski, Rančić 8, Trajkovski 3, Jojkić 3, N. Stamatović 1, Jovanović, Jaćimovski 4, Meseldžija 8.

Senta – Sombor 32:28 (16:17)

Sedmerci: 2/5 (Senta). 5/6 (Sombor).

Isključenja: 12 minuta (Senta). 10 minuta (Sombor).

Senta: Pjevalica, Brrojčin, Papeš 9, Milićević 8, Trumbetaš 6, Božović 3, J. Miljković, Farago 2, N. Miljković, Janković, Simić 4, Pergeel, Tertei.

Sombor: Marjanac, Braun 6, Gajin 5, Kelić, Šveljo, Neškovski, Jokić 3, Stokuća, Todorović, Gardijan 1, V. Pavlović 9, Vezmar, Veselovski, Plećaš, Aćić 2, S. Pavlović 2.