Remi u Sivcu, Apatin izgubio u Crvenki

„Panteri“ iz Sivca ugostili su subotički Spartak. Viđena je sjajna utakmica koja je na kraju završena remijem. Iako su domaćini imali četiri gola prednosti u 21. minutu, na odmoru je bio egal. U nastavku meča ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi sedam minuta pre kraja utakmice gosti poveli sa 35:32. Kada su svi pomislili da je pobednik rešen, Sivčani su iskoristili poslednje atome snage i u krajnje neizvesnoj završnici uspeli su zasluženo da stignu do remija. U dresu ekipe iz Sivca istakli su se kapiten Lazo Beslać sa 12 pogodaka, Ilija Kolarić je meč završio sa deset postignutih golova, a Marko Čabai sa sedam. Na drugoj strani Uroš Radosavljević je 13 puta bio strelac. Spartak je na četvrtom mestu sa 14 bodova, dok je Sivac na pretposlednjoj poziciji sa pet bodova. Ovog vikenda Sivac 69 u derbiju začelja dočekuje poslednjeplasiranu ekipu SinđelićaEkipa Crvenke zabeležila je sedmu prvenstvenu pobedu. Proteklog vikenda kao domaćini savladali su neugodnu ekipu Apatina. Popularne „Veverice“ su dobro ušle u meč i već posle par minuta vodili su sa 5:1. Apatinci su posle desetak minuta stigli do izjednačenja (9:9). U finišu prvog dela domaćini su pojačali ritam i na odmor su otišli sa tri gola prednosti. Odmah na startu drugog dela novom serijom 3:0 stiču šest golova viška koju su uspešno sačuvali do samog kraja. U pobedničkom timu istakli su se Podunavac i Račić sa devet odnosno sedam pogodaka. U poraženom sastavu nešto bolji od ostalih bili su Rudić i Braun sa po pet golova. Nakon ovog kola Crvenka je treća sa 15 bodova, dok je Apatin na devetom mestu sa osam sakupljenih bodova.

Izveštaji:

Sivac 69 – Spartak 38:38 (19:19)

Sedmerci: 6/7 (Sivac 69). 6/7 (Spartak).

Isključenja: 6 minuta (Sivac 69). 12 minuta (Spartak).

Sivac 69: Zeljko, Kolarić 10, Petrović, Beslać 12, Džabasan 1, M. Dubaić, Vemić 2, Tomić, Terzić, Boškov, Predojević 2, Popov 4, Čabai 7, Regojević, Vlaović.

Spartak: Ninković 1, Momić 3, Miskin, Milović 1, Vuković, Panić, Milisavljević, Gašić, Spremo 3, Radosavljević 13, Bukvić, Rakić 8, Stevović 5, Vojvodić, Pešić 4.

Crvenka – Apatin 32:26 (14:11)

Sedmerci: 2/3 (Crvenka). 1/2 (Apatin).

Isključenja: 8 minuta (Crvenka). 6 minuta (Apatin).

Crvenka: Marjanac, Podunavac 9, Mašić 1, Prolić 1, Tasić 2, Pavićević, Feješ 2, S. Dragić, Šveljo 5, Čabrilo 1, Delibašić 3, Račić 7, Ivić, Bošković 1, Z. Dragić, Nešović.

Apatin: Pilipović 3, Rudić 5, Horvat 3, P. Mandić, Kuprešanin 2, Bogojević, Z. Mandić, Mačkić 1, Polovina, Milojević 2, Peić Tukuljac 2, Oljača 3, Braun 5, Gardijan.