„Veverice“ bolje od „Pantera“

Proteklog vikenda odigrano je kompletno sedmo kolo rukometne Super B lige Srbije. Ekipa Sivca 69 je gostovala kod komšija u Crvenki. Popularni „Panteri“ su se u duelu sa drugoplasiranim timom lige uspešno držali prvih petnaestak minuta, tada dolazi do pada u njihovoj igri što domaći tim koristi i na odmor odlazi sa prednošću od pet golova. Sivčani su nakon odmora pojačali gas i već u 42. minutu susreta stiže izjednačenje (20:20). I kada su svi u hali očekivali neizvesnu završnicu, Sivčani prave nekoliko grešaka, koje su domaće „Veverice“ uspešno iskoristile i laganim pogotcima iz kontri na kraju dolaze do ubedljive i zaslužene pobede. Najefikasniji domaći igrač bio je Dragiša Račić sa deset pogodaka, dok je na suprotnoj strani dominirao Marko Čabai sa 11 golova. Apatinci su ugostili Vrbas. Tokom prvog dela viđena je izjednačena igra rivala, obe ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali su ipak gosti na odmor otišli sa golom prednosti. Sredinom drugog poluvremena Apatinci su mini serijom (3:0) izjednačili rezultat (20:20), a u samom finišu meča su uspeli i da prelome utakmicu u svoju korist. Aleksandar Pilipović (šest pogodaka) i Stevan Oljača (5) bili su najbolji domaći igrači na parketu, dok se na drugoj strani istakao Aleksandar Gaćinović sa sedam pogodaka. U sledećem kolu Apatin je ponovo domaćin, ovoga puta će ugostiti ekipu Inđije, dok će Sivac 69 dočekati Hercegovac iz Gajdobre. Susret u Apatinu igra se u nedelju od 17 časova, dok će se meč u Sivcu igrati dan ranije od 18 časova.

Izveštaji sa mečeva:

Crvenka – Sivac 69 – 36:27 (16:11)

Sedmerci: 4/4 (Crvenka). 4/6 (Sivac 69).

Isključenja: 4 minuta (Crvenka). 6 minuta (Sivac 69).

Crvenka: Marjanac, Podunavac 3, Mašić 4, Tasić, Pavićević, Tomić 1, S. Dragić, Šveljo 5, Čabrilo 6, Miloš Ivić 4, Delibašić 2, Feješ 1, Marko Ivić, Bošković, Zoran Dragić, Račić 10.

Sivac 69: Zeljko, Kolarić 3, Petrović, Beslać 7, Džabasan, M. Dubaić, Vemić 2, Tomić, Terzić, Boškov, Slavuljica 4, A. Dubaić, Poredojević, Popov, Čabai 11, Vlaović.

Apatin – Vrbas 25:24 (12:13)

Sedmerci: 3/5 (Apatin). 5/6 (Vrbas).

Isključenja: 12 minuta (Apatin). 12 minuta (Vrbas).

Apatin: Pilipović 6, Lazić, Rudić 2, Ćopić, P. Mandić 1, Kuprešanin, Bogojević, Z. Mandić 3, Mačkić, Polovina, Milojević 1, Peić Tukuljac 3, Oljača 5, Braun, Gardijan 4.

Vrbas: Mićunović, Žegarac 2, Vujičić 2, B. Kovačević, Dragnić 3, Gaćinović 7, Bajrović, R. Kovačević 2, Roganović 2, Krivokapić 2, Popović 1, Vujević 2, Mirković 1, Zekić.