Lagana petica protiv Starog Grada

U drugom pripremnom meču na domaćem terenu ekipa Radničkog 1912 je savladala goste iz Bačke Palanke. Ekipa Starog Grada je samo u uvodnim minutama bila ravnopravan protivnik domaćem timu kada su i poveli golom mladog Vurune nakon velike greške golmana Tojzena. Ipak, to se nije puno odrazilo na igru Radničkog 1912 koji je do poluvremena golovima Antunića (u 14. i 40. minutu), te Avdića (22. minut) preokrenuo rezultat i na odmor otišao sa dva gola prednosti. U nastavku susreta trener Jevrić je zamenio kompletnu postavu, pa su priliku dobili i juniori soomborskog tima, koji su više nego dobro iskoristili svoje minutu. Golovima Vidakovića (68) i Vemića (76) uvećali su prednost, da bi konačan rezultat susreta postavio Lovre u finišu meča sa „kreča“. Somborci će u nedelju, 25. jula otputovati na desetodnevne pripreme na Zlatibor, gde će odigrati tri utakmice. Prvi kontrolni duel će odigrati protiv Požege, u sredu, 28. jula. Dva dana kasnije sastaju se sa omladincima beogradskog Partizana, dok će pripreme zaključiti susretom sa ekipom Igala 3. avgusta. Dan kasnije je planiran povratak za Sombor.

Radnički 1912 – Stari Grad 5:2 (2:1)

Strelci: Antunić 2, Avdić, Vidaković, Vemić (Radnički 1912). Vuruna, Lovre (Stari grad).

Radnički 1912: Tojzen, Tomić, Goronjić, Vojvodić, Slavuljica, Spasić, Despotović, Antunić, Avdić, Šveljo, Kovačević. U drugom poluvremenu su igrali: Pehilj/Jeličić, Kartalija, Drvar, Stanaćev, Buišić, Dučić, Juhik, Đurđev, Vidaković, Vemić, Milisavljević.

Stari grad: V. Vlajić, Rodić, Ilić, Jevtić, Gluvić, Lončar, Ž. Vlajić, Vuruna, Stanković, Miletić, Tasić. U drugom delu su zaigrali: Krstić, Lovre, Zekić, Panić, Stojanović, Adamek, Sedlar, Bajić, Milanov.