Uspešna prva provera, danas protiv Starog Grada

Fudbaleri Radničkog 1912 odigrali su prvu pripremnu utakmicu. Oni su za vikend ugostili ekipu Stanišića 1920. Trećeligaš je gostima održao fudbalsku lekciju i već nakon prvog dela rešio pitanje pobednika. Stanišićanci su se držali sve do sredine prvog dela, kada je novajlija Kovačević doveo svoj tim u vođstvo. Samo tri minuta kasnije Antunić koristi smušenost gostujuće odbrane i duplira prednost svog tima. Tomić je u 30. minutu nakon kornera povisio na 3:0. Do odlaska na odmor gostujući golman je još dva puta „kapitulirao“. Prvo je Slavuljica u 42. minutu postigao četvrti pogodak za domaći tim, da bi na isteku 45. minuta sa distance Kovačević postigao svoj drugi pogodak na meču, a peti za domaćina. U nastavku meča trener Radničkog 1912 Dušan Jevrić izveo na teren drugu postavu. To se nije odrazilo na igru, jer su u odličnim prilikama bili Nemanja Vidaković koji je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, da bi odmah potom i Mihajlo Vemić pogodio stativu. Sa druge strane gosti su ulaskom u igru Đorđa Lazića dobili na agresivnosti i brzini što koriste u 62. minutu i smanjuju rezultat preko Đukića. Par minuta kasnije iskusni Milan Bogunović pokušava da izbaci loptu u korner glavom, ali ona završava u samim rašljama sopstvenog gola. Gosti su nastavili da atakuju prema golu domaće ekipe. Lazić je odlično uposlio Pjoštu koji postiže drugi pogodak za novog člana Vojvođanskog Severa. Do kraja susreta u idealnim prilikama su bili Milisavljević sa jedne i Rančić sa druge strane, međutim bili su neprecizni, pa se rezultat nije menjao.

Radnički 1912 – Stanišić 1920 – 6:2 (5:0)

Strelci: Kovačević 2, Antunić, Tomić, Slavuljica, Bogunović (AG) za Radnički 1912. Đukić, Pjošta (Stanišić 1920).

Radnički 1912: Vezmar, Goronjić, Tomić, Vojvodić, Slavuljica, Spasić, Despotović, Antunić, Avdić, Šveljo, Kovačević. Drugo poluvreme: Pehilj, Kartalija, Drvar, Stanaćev, Buišić, Juhik, Dučić, Đurđev, Vidaković, Vemić, Milisavljević.

Stanišić 1920: Jeličić, Knežević, M. Bogunović, Vujin, Basarić, Kostić, Erdei, Matijaš, Faćol, Đukić, Pjošta. Igrali su još: Tojzan, Rančić, Lazić, Vranković, Mijović.

Radnički 1912 će danas u svojoj drugoj trening utakmici ugostili ekipu Starog Grada. Utakmica se igra od 18 časova.