Poznati finalisti Područnog kupa

Radnički 1912 i Bratstvo 2019 boriće se za trofej Područnog fudbalskog kupa Sombor. Ove dve ekipe su juče nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca izbori mesto u finalu. Somborci su ugostili Tekstilac iz Odžaka. U veoma bledoj igri oba tima malo toga je viđeno tokom meča. Gosti su prvi pripetili preko Galića, međutim zavrršnica prilično loša. Prvi pokušaj domaćih zabeležen je sredinom prvog dela kada je Avdić oprobao šut iz „slobodnjaka“. Par minuta kasnije u prilici je bio i napadač Milisavljević, ali je gostujući golman Brać bio pribraniji. U nastavku susreta je viđena nešto bolja igra oba tima. Radnički 1912 je drugo poluvreme otvorio odličnom prilikom Antunića koji se našao oči u oči sa Braćom, ali je bio neprecizan. Akciji je prethodilo fantastično proigravanje kapitena Ognjena Švelje. Nakon toga igralo se uglavnom na sredini terena, bez pravih prilika za gol. Nakon penal serije prolaz u finale izborila je ekipa sa Gradskog stadiona. U drugom polufinalnom meču Prigrevčani su bili bolji od Mladenovčana. Domaćin je poveo preko Agbabe u prvom delu susreta. Propustili su igrači Bratstva nekoliko izglednih prilika, a kako to obično biva na kraju susreta su „kažnjeni“. Gosti su izjednačili u finišu meča preko Rađenovića. Nakon penal serije (4:1) domaćin ide u finale. Finalni meč igra se u sredu, 24. marta od 15.30 časova. Domaćin će biti određen nakon žreba, koji će se obaviti u petak, 12. marta.

Izveštaji sa utakmica:

Radnički 1912 – Tekstilac 0:0 (4:3 – penali)

Strelci: /

Strelci sa penala: Šveljo, Avdić, Dučić, Unković (Radnički 1912). Galić, Jablan, Pešić (Tekstilac).

Promašili sa penala: Slavuljica (Radnički 1912). Simović, Pavlović (Tekstilac).

Žuti kartoni: Goronjić, Šveljo, Slavuljica (Radnički 1912). Svitić, Potkozarac, Simović (Tekstilac).

Radnički 1912: Pehilj, Tomić, Šveljo, Slavuljica, Avdić, Stojaković, Despotović (Dučić), Goronjić (Unković), Radovanović, Antunić (Lazić), Milisavljević (Pjošta).

Tekstilac: Brać, Simović, Svitić (Stokić), Stanković, Pavlović, Potkozarac (Pešić), Galić, Liščević, Jablan, Simić (Jovanović), Stevanović.

Bratstvo 2019 – Budućnost (M) 1:1 (1:0) – 4:1 – penalima

Strelci: Agbaba (Bratstvo 2019). Rađenović (Budućnost M).

Strelci sa penala: Štrbac, Makar, Bojić, Vuković (Bratstvo 2019). Novaković (Budućnost M).

Žuti kartoni: Perović (Bratstvo 2019). Novaković, Malešević (Budućnost M).

Bratstvo 2019: Kronić, Perović, Čvokić (Savić), Stojšić, Vuković, Štrbac, Makar, Bortnik, Agbaba (Sušić), Bojić, Bajčev.

Budućnost (M): Đurković (Bojanić), Hajduković, Marčeta, Radičić (Zirojević), Malešević, Rađenović, Jurčević, Kućenič, Antonić (Stojisavljević), Novaković, Zeljko.