Džoker srušio lidera

Džoker – Srem 87:79 (Q1 – 10:25, Q2 – 22:18, Q3 – 18:19, Q4 – 37:17).

Košarkaši Džokera u derbiju kola naneli su prvi poraz lideru iz Sremske Mitrovice. U veoma neizvesnom susretu dve najbolje ekipe Prve MRL Sever A pobednik je odlučen u poslednjoj četvrtini. Ekipa Srema furiozno je otvorila meč i već nakon prve četvrtine stekla dvocifrenu (+15) prednost. Do odlaska na odmor somborski košarkaši su uspeli samo neznatno da ublaže zaostatak. Tokom treće deonice viđena je izjednačena igra oba tima i tada je malo ko očekivao da će u poslednjih dvanaest minuta nešto da se promeni. Ipak, tako nisu mislili domaći košarkaši koji su fantastičnom igrom deklasirali neporaženog rivala. Predvođeni kapitenom Arnautom i iskusnim Jovanovićem ubacili su svojim protivnicima čak 37 poena, a primili svega 17, te tako prelomili meč. Pomenuti dvojac je svakako bio najzaslužniji za osvajanje novih bodova, jer su ukupno postigli čak 51 poen. U poraženom sastavu Kasabašić je bio najefikasniji sa 25 koševa. Susret je odigran u Sivcu, pošto je Gradska hala Mostonga preuređena za potrebe imunizacije građana Sombora. Prvenstvo se nastavlja naredne nedelje, a ekipa Džokera bi trebalo da ugosti Omladinac iz Novih Banovaca. Ove dve ekipe su odmerile snage pre samo tri nedelje, a bolja je bila ekipa iz Sombora. Nakon ovog kola vodeći Srem ima 25 bodova, dok je Džoker odmah iza sa bodom manje.

Džoker: Jokić, Pujin, Arnaut 30, Miljević, Kusonić 3, Đurđević 6, Lončar, Suvajdžić 13, Vukolić 14, Jovanović 21, Radojčić, Genal.

Srem: Kasabašić 25, Lođinović 2, Nedimović, Pejaković 5, Simjanovski, Milanović, Ilić 2, Stević 22, Marković 5, Knežević 2, Vukičević 16.