Džoker poražen u Mitrovici

Košarkaši Džokera pretrpeli su drugi poraz u šampionatu Prve muške regionalne lige grupa Sever A. Nakon neočekivanog poraza u Kuli, oni su danas u Sremskoj Mitrovici izgubili od neporaženog lidera prvenstva, ekipe Srema. Domaćin je bolje i koncentrisanije ušao u meč i već nakon prve četvrtine stekao sedam poena viška. Pošto je druga deonica je završena bez pobednika, ekipa Srema je na odmor otišla sa stečenom prednošću (51:44). U nastavku susreta je viđeno više neizvesnosti. Gostima je pripala treća, a domaćinu četvrta deonica. Ipak, prednost sa poluvremena je bila dovoljna da Mitrovčani obezbede jedanaestu prvenstvenu pobedu. Obe ekipe su imale po četiri igrača sa dvocifrenim učinkom. U pobedničkom timu odličan je bio Uroš Stević sa 24 poena. Pored njega istakli su se Nenad Kasabašić sa 19 koševa, od kojih je pet trojki i Vuk Vukićević koji je ubacio dva manje. Treba istaći i da je Bojan Ilić tokom druge četvtine pogodio tri trojke. Sa druge strane, Nikola Jovanović je bio najefikasniji igrač utakmice sa 25 poena, od kojih je čak 19 ubacio tokom prvog dela utakmice. Kapiten Igor Arnaut je susret završio sa 20 koševa, dok je Vukolić ubacio dva manje. Suvajdžić je pridodao 11. „Džokerovcima“ u sredu, 3. februara predstoji još jedan odložen susret iz prvog dela sezone. Oni će putovati u Bačku Topolu, gde će se sastati sa istoimenom ekipom. Susret počinje u 19 časova.

Srem – Džoker 82:76 (Q1 – 25:18, Q2 – 26:26,  Q3 – 15:17, Q4 – 16:15)

Srem: Kasabašić 19 (5), Lođinović, Đurak, Pejaković 11, Nedimović, Milanović, Ilić 9 (3), Stević 24 (1), Marković 1, Knežević 1, Vukićević 17 (3), Marić.

Džoker: Arnaut 20 (1), Miljević, Kusonić, Đurđević, Lončar 2, Suvajdžić 11 (1), Baranovski, Vukolić 18 (2), Jovanović 25 (2), Petrović, Genel.