Džoker pretrpeo prvi poraz

Košarkaši Džokera okončali su jesenji deo sezone prvim prvenstvenim porazom. Oni su u subotu gostovali u Kuli, gde se izgubili od domaćeg Hajduka. Gosti su odlično otvorili meč i na nakon prvih deset minuta su stekli šest poena viška. U drugoj četvrtini viđena je izjednačena igra oba tima, a na odmor ekipa Džokera odlazi sa +5. Drugo poluvreme je u potpunosti pripalo domaćinu, koji je obe deonice drugog dela rešio u svoju korist i na kraju zasluženo slavio. Kuljani su tako naneli prvi poraz somborskom timu, koji je pre ovog duela vezao sedam pobeda. U pobedničkom sastavu izdvojili su se Jokanović sa 25 i kapiten Škrbić sa tri poena manje. Pored njih dvojice, jedino je Marinković bio dvocifren, postigao je deset koševa. Sa druge strane najbolji pojedinac bio je kapiten Igor Arnaut sa 27 poena. Vukolić i Lončar su meč završili sa šesnaest odnosno jedanaest poena.

Hajduk – Džoker 79:73 (Q1 – 16:22, Q2 – 21:20, Q3 – 26:22, Q4 – 16:9).

Hajduk: Jokanović 25, Laković, Černak, Rnić, Tešović 4, Škrbić 22, Kuveljić, Cvetičanin 2, Marinković 10, N. Lješević 7, Bajić 9, U. Lješević.

Džoker: Arnaut 27, Miljević 3, Kusonić 2, Baranovski, Lončar 11, Suvajdžić 4, Drljača, Vukolić 16, Jovanović 3, Radojčić, Genal 7.

U ostalim mečevima ovog kola postignuti su sledeći rezultati: Srem – Topola 96:86, Podrinje – Omladinac 87:78, I came to play – Futog 86:76.

Prvenstvo se nastavlja prvog vikenda februara meseca naredne godine. Rasporedom je predviđeno da Džoker ugosti ekipu Podrinja. Do kraja godine „Džokerovci“ bi trebalo da odigraju zaostale mečeve šestog (Srem), sedmog (Omladinac) i osmog (Topola) prvenstvenog kola.