Reprezentacija bez drugog kruga

Srbija - Hrvatska - slika preuzeta sa sajta RSS

Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Hrvatske 24:25 u trećem kolu grupe C na Evropskom prvenstvu 2020 u Koldingu. Srbija je u prvom poluvremenu igrala odlično, povela je sa 13:9, imala je i 14:10, ali tada dolazi do niza grešaka, što protivnice koriste i serijom 4:0 stižu do izjednačenja. Vodila je naša selekcija i tokom većeg dela drugog poluvremena. U 47. minutu Srpkinje su povele sa 23:21. Kada su svi očekivali da se utakmica uspešno privede kraju, sledi veliki pad u igru. Naše devojke punih 13 minuta nisu uspele da zatresu protivničku mrežu. Sa druge strane nova serija od 4:0 i vođstvo Hrvatske 25:23. Pop – Lazić je smanjila na gol zaostatka i time postavila konačan rezultat meča. Treba istaći da je Kristina Liščević pri vođstvu našeg tima od 23:22 promašila sedmerac, a u poslednjim sekundama je izgubila loptu. Katarina Krpež – Šlezak je ponovo bila naš najbolji pojedinac sa pet pogodaka, dok su Jelena Lavko i Jovana Stoiljković postigle gol manje, dok je Kristina Lišćević susret završila sa tri gola.

Srbija – Hrvatska 24:25 (14:14)

SRBIJA: Risović, Tomašević – Radosavljević 2, Krpež – Šlezak 5, Milojević, Trifunović 3, Lavko 4, Agbaba, Nikolić, Janjušević, Pop-Lazić 3, Radojević, Jovović, Stoiljković 4, Liščević 3.

Hrvatska: Besen, Pijević – P. Posavec 1, Krsnik 6, S. Posavec 2, Mićijević 5, L. Kalaus 4, D. Kalaus, Ježić, Japundža, Šimara, Debelić 2, Mamić 3, Vidak, Blažević 1, Prkačin 1.

Posle pobede Holandije nad Mađarskom (28:24) u našoj grupi se stvorio krug od tri ekipe sa dva boda. Srbije je zbog visokog poraza od Mađarske (38:26) imala najlošiju statistiku, pa je samim tim ostala bez plasmana u drugu rundu takmičenja.