Rukometašice velikim preokretom do prvih bodova

Rukometašice Ravangrada odigrale su svoju prvu utakmicu u Prvoj ligi Srbije – grupa Sever. One su sinoć nakon velikog preokreta savladale Radnički iz Bajmoka. Viđena su dva različita poluvremena. Gošće su bile bolje u prvom, a domaće igračice u drugom. Tokom većeg dela prvog poluvremena viđena je „egal“ utakmica, da bi u samom finišu gošće iskoristile veliki pad u igri domaćina i serijom 5:1 na odmor otišli sa +5. Pauza je prijala igračicama Ravangrada, jer su u nastavku zaigrale bolje i angažovanije i već nakon desetak minuta na semaforu je bilo 17:17, da bi sredinom drugog poluvremena prešli u vođstvo. Sigurnom igrom u poslednjih pet minuta obezbeđena je važna pobeda i upisani prvi prvoligaški bodovi. U domaćem timu bolja od ostalih bila je Melani Benjak sa osam pogodaka, dok je Aleksandra Lazić meč završila sa pet golova. Najefikasnija igračica gostujuće ekipe bila je Virag Bači sa devet pogodaka.

Ravangrad – Radnički (Bajmok) 24:21 (10:15)

Sedmerci: 1/4 (Ravangrad). 1/7 (Radnički).

Isključenja: 12 minuta (Ravangrad). 10 minuta (Radnički).

Ravangrad: Bošnjak, Benjak 8, Ćirić 4, V. Dokmanov, Lazić 5, Cvetković 3, N. Dokmanov, Vezmar 4, Basta, Pejić, Krstin, Manojlović, Halas.

Radnički: Matijašević, Malinović, Bači 9, Nađ 1, Petrović, Čoban 3, L. Dudaš 2, Đurđić 2, Petrović 1, D. Dudaš, Radojičić, Grahovac 3.

Ekipu Ravangrada već u nedelju od 16 časova očekuje novi duel. U Somboru će gostovati Spartak iz Debeljače. Meč se suditi par Dobrijević/Tasić. Delegat je Davor Horvat.