Šou Điđe Vukovića

Jesenji deo seniorske futsal sezone je završen, ali su tokom decembra na programu mečevi Kupa Vojvodine. Ekipa Žak Juniora je u nedelju u prvom kolu Kupa Vojvodine dočekala Leteće Holanđane. U veoma neizvesnoj i zanimljivoj utakmici na kraju bolja je bila somborska ekipa. Gosti su poveli već u šestom minutu autogolom Konjovića. Izjednačio je Srđan Vuković u 13. minutu. Tri minuta kasnije kapiten gostiju Ačanski nakon kontre doneo je novo vođstvo svom timu. U narednom napadu domaćin je izjednačio preko Zorana Baljka. Leteći Holanđani na odmor odlaze sa prednošću 3:2 pošto je Željko Ačanski odličnim udarcem sa devet metara postigao svoj drugi pogodak na meču. Nastavak meča donosi preokret. „Žakovci“ su odlično ušli u drugi deo susreta. Posle samo tri minuta na semoforu je bilo 3:3. Milan Vujin je izjednačio nakon odličnog solo prodora. Samo minut kasnije Vuković postiže novi pogodak i donosi vođstvo svom timu. Baljak je u 26. minutu povisio na 5:3. Do kraja meča viđena su još dva pogotka na obe strane. Điđa Vuković je postigao nova dva pogotka, dok su sa druge strane pogađali Ačanski i Mićunović. U narednoj rundi Kupa Vojvodine Žak Junior će u ponedeljak 16. decembra od 21 čas dočekati ekipu kulskog Hajduka, koji je neočekivano i ubedljivo slavio nad Letećim Bajmočanima.

Žak Junior – Leteći Holanđani 7:5 (2:3)

Žak Junior: Molnar, Radmanović, Vujin 1, Bojić, S. Vuković 4, Vidaković, Baljak 2, Konjović (AG).

Leteći Holanđani: Marinković, Zečević, Marojević, Mićunović 1, Ačanski 3, Vukanović, Maćiženjski, Mizdrag, Roganović.

Startovala je i Omladinska futsal liga Vojvodine. Ekipe su podeljene u četiri grupe sa po četiri ekipe. Igra se po dvostrukom bod sistemu. Žak Junior će za protivnike imate ekipe kulskog Hajduka, Leteće Holanđane (Vrbas) i Leteće Bajmočane (Bajmok). U prvom kolu Žak Junior je ugostio ekipu iz Vrbasa koja je jedan od favorita za osvajanje titule. Videla se razlika u igri i pre svega u godinama tako da na kraju i ne čudi ubedljiv poraz somborskih klinaca sa 10:1.

Žak Junior – Leteći Holanđani 10:1 (3:0) – omladinci

Žak Junior: Pehilj, N. Kovačev, Drvar, Vidaković, Đurđev, Štimac, Ralević, Carić, Vulin, F. Kovačev, Kovačević, Pantelinac, Krstić, Vojvodić.

Leteći Holanđani: Danilović, Radanović, M. Šmit, Radović, Avdalović, Vukanović, A. Šmit, Koprivica, Ivošev, Eraković, Mizdrag, Roganović, Muminović.

U subotu, 14. decembra Žak Junior gostuje u Bajmoku. Meč se igra od 16 časova.