Remi juniora Radničkog 1912 i Spartaka

Danas je na Gradskom stadionu odigrana prvenstvena utakmica juniorskih ekipa Radničkog 1912 i subotičkog Spartaka. U veoma zanimljivoj i napetoj utakmici viđen je lep fudbal sa mnogo prilika prilika na obe strane, šest golova, po tri na obe strane. Domaćin je pripretio već u 4. minutu preko Radeva koji je šutirao pored gola. Desetak minuta kasnije Vukas je izašao sam pred golmana Dabića, ali je slabo šutirao pa je njegova prilika propuštena. Gosti su uzvratili preko Stanisavljevića, ali je domaći golman Šuša bio na visini zadatka. Spartak je novu priliku imao preko Malenčića, ali je Šuša sigurno intervenisao. U 35. minutu gosti su poveli. Popović je odlično prošao po levoj strani, centrirao, lopta je na petercu pogodila Zelića, promenula pravac i završila iza leđa golmana Šuše. Domaći se nisu oporavili o šoka, a na semaforu je već bilo o:2. Popović je odlično prešao tri domaća igrača, šutirao neodbranjivo po zemlji sa ivice kaznenog prostora. U poslednjim trenucima prvog dela Basarić je šutirao iskosa sa desetak metara, ali je Dabić intrevencijom sprečio pogodak. U šestom minutu nastavka Mančić je odlično šutirao iz slobodnog udarca, a golman gostiju je krajnjim naporom loptu poslao u korner. To je bio nagoveštaj bolje igre domaćeg tima. Ekipa Radničkog 1912 poravnala je rezultat za svega pet minuta. Nikola Tomaš je dva puta matirao Dabića, prvo u 53., a potom i u 58. minutu. Izjednačenje kao da je dalo krila mladim somborskim igračima, pa je nastavak susreta doneo opsadu gostujućeg gola. I kada se očekivalo da je gostujuća odbrana popustiti, usledila je greška domaćeg beka Zelića, što je ekipi Spartaka donelo novu prednost. Strelac je ponovo bio Popović. Ipak, domaća ekipa je preko Vukasa uspela da poravna rezultat tri minuta pre isteka regularnog dela. Radev je bio u izglednoj prilici da u drugoj minuti nadoknade vremena donese pobedu svojoj ekipi, međutim loše je šutirao, pa je prilika otišla u nepovrat. Na kraju remi i podela bodova. Spartak je i dalje neporažena ekipa prvenstva. Nalaze se na prvom mestu sa 13 osvojenih bodova. Bod manje sakupili su TSC i RFK Novi Sad 1921. Ekipa Radničkog 1912 zauzima četvrtu poziciju na tabeli sa 8 bodova. Narednog vikenda će ponovo igrati na domaćem terenu, a ovoga puta će ugostiti ekipu Njerš Ištvana iz Totovog sela.

Radnički 1912 – Spartak 3:3 (0:2)

Strelci: Tomaš 2, Vukas (Radnički 1912). Popović 2, Zelić (AG) (Spartak).

Žuti kartoni: Matijaš, Kusić, Tomaš, Vidaković (Radnički 1912). Jovanović, Čučković, Tatić, V. Popović, V. Popović (Spartak).

Radnički 1912: Šuša, Zelić (F. Kovačev), Milošević, N. Kovačev (Kusić), Basarić, Matijaš, Mančić, Radev, Tomaš (Vidaković), Lazić, Vukas.

Spartak: Dabić, Čučković, Tatić (Ćakić), Stojanović, Mijić, Kostić (Bajić), Novaković, V. Popović, Stanisavljević (Jovanović), (Goruždić) Malenčić (Štrbac), V. Popović.

U okviru kadetske lige Vojvodine Sever sastali su se Radnički i Spartak. Gosti su pokazali svoju nadmoć i ubedljivo su slavili sa 0:8 (0:5). Somborcima je ovo peti poraz u nizu. Narednog vikenda će ugostiti ekipu Proletera 2006 iz Zrenjanina, koja je u prethodnih pet kola sakupila četiri boda.

Radnički – Spartak 0:8 (0:5)

Strelci: Kopunović 3, Lakić 2, Stanić, Knežević, Maljukan.

Žuti kartoni: /

Radnički: Šmit, Gubica, Mrvičin (Mijić), Borota, Drobina (Vukadinović), Periškić, Japundžić (Aničić), Radulović, Radmilović, Sretić, Babić (Koberski).

Spartak: Slijepčević, Desnica, Ivandekić, Radulović (Grujić), Ignjatović (Đurasinović), Miletić (Pelhe), Janković (Markovski), Stanić, Kopunović, Maljukan, Lakić (Knežević).