Iznenađenje u Gložanu, Čonopljanci izvukli remi

Fudbaleri Omladinca sa Bukovca slavili su revanš meču baraža za popunu Područne fudbalske lige Sombor, te se na opšte iznenađenje plasirali u viši rang takmičenja. Domaćin je poveo sredinom prvog poluvremena preko Kaćjaka. To je bio i rezultat poluvremena. Ipak, somborski fudbaleri se nisu predali, te su u nastavku meča održali čas fudbala favorizovanom domaćinu. Izjednačenje je doneo odlični Nemanja Mijić već nakon pet minuta drugog dela, da bi deset minuta pre kraja meča isti igrač doneo prednost svom timu. Pobedu gostiju potvrdio je Predrag Pavin u poslednjem minutu meča. Od naredne sezone Sombor će imati tri predstavnika u Područnom savezu. Pored ekipe Žaka, koja je ove godine pobedom u poslednjem kolu sačuvala status „područnoligaša“, od naredne sezone u ovom rangu će nastupati i ovogodišnji šampion Međuopštinske fudbalske lige Sombor – 1. razred, ekipa Korduna iz Kljajićeva, te Omladinac sa Bukovca.

Budućnost – Omladinac (Bukovac) 1:3 (1:0)

Strelci: Kaćjak (Budućnost). Nemanja Mijić 2, Pavin (Omladinac B).

Žuti kartoni: Obradović (Budućnost). Miloš Mijić, Pavin, Rakić, Vuković (Omladinac B).

Budućnost: Vučenović, Škrbić, Ljubičić (Jakuš), Kaćjak (Fabri), Šoven, Molnar, Huđak, Zahorec (Đurikin), Čipkar, Horvat, Obradović.

Omladinac (B): Vuković, Teslić, Subotić (Vidaković), Rakić, Sekulić, Nikola Mijić, Grgić, Čivčić, Nemanja Mijić (Nenad), Pavin, Miloš Mijić (Mazinjanin).

Juče su odigrani i prvi baraž mečevi za popunu Srpske lige Vojvodine. Drugoplasirana ekipa „vojvođanskog“ Severa, Sloga iz Čonoplje dočekala je drugoplasiranu ekipu „vojvođanskog“ Istoka, Vojvodinu 1928 iz Perleza. Gosti su bolje otvorili susret, te su golom Ninića na odmor otišli minimalnom prednošću. Kada je Jeftić duplirao prednost u nastavku meča činilo se da je poraz neminovan. Ipak, fudbaleri Sloge su se malo „trgli“ u finišu meča, te golovima Vemića i Purića sa „kreča“ stigli su remija. Revanš je na programu u četvrtak, 20. juna, a susret se igra od 17.30 časova. U drugom meču sastali su se Jugović iz Kaća i ekipa ČSK Pivara. Ekipa iz Čelareva je očekivano trijumfovala sa 3:1. Da podsetimo, u Srpsku ligu Vojvodine plasirala se ekipa Radničkog 1912.

Sloga – Vojvodina 1928 (Perlez) 2:2 (0:1)

Strelci: Vemić, Purić (Sloga). Ninić, Jeftić (Vojvodina 1928).

Žuti kartoni: Ninković, Purić, Knežević (Sloga). Ninić, Ješić, Malbaški, Bogdanović (Vojvodina 1928).

Crveni karton: Magda (Vojvodina 1928).

Sloga: Lebović, Štrbac (Vukas), Kemenj, Vidović, Vemić, Ninković, Rajčanji, Konjović (N. Milošević), Knežević (Sazdanić), Purić, Stojšić.

Vojvodina 1928: Magda, Džajski, Živanov, Ješić, Jeftić, Bogdanović, Kalajdžija (Šemić), Knežević (Čanak), Ninić, Malbaški (Ginić), Vlaučić.