Rukometaši polovični, poraz rukometašica

Mladi somborski rukometaši su bez većih problema savladali ekipu Budućnosti iz Alibunara. Susret za domaćina nije imao neki veći rezultatski značaj, pošto su već ranije obezbedili plasman u viši rang. Somborci su već na startu poveli sa 6:0, da bi deset minuta pre odlaska na odmor imali i maksimalnih +13. U nastavku susreta stručni štab domaćina ukazao je poverenje svim igračima, koji su to i opravdali na parketu. U poslednjem meču sezone ekipa Somborelektra gostuje u Futogu, odličnoj ekipi Metalca. Susret je na programu u nedelju, 2. juna od 18 časova.

Somborelektro – Budućnost 40:27 (21:9)

Sedmerci: 2/2 (Somborelektro). 5/5 (Budućnost).

Isključenja: 8 minuta (Somborelektro). 8 minuta (Budućnost).

Somborelektro: Maksimović, Kolarić 3, Ivančević 4, Gajin 2, Pejinović 3, Jović 3, S. Miskin 4, Ž. Miskin 3, Jokić 4, Oros 2, Kuprešanin 6, Kuzeljević 2, Petrović 1, Gardijan 3, Vojvodić, Zeljko.

Budućnost: Kutlašić 2, Čorogar 9, Kostić 5, Jovković 1, Rošu 2, Arnautović 7, Andrejić 1.

Ekipa Dalmatinca poražena u poslednjem meču sezone na domaćem parketu od ekipe Sente. Gosti su vodili tokom čitavog susreta, te su zasluženo uknjižili nove bodove. Senćani su tokom prvog dela imali pet golova viška. Prelomni momenat meča dogodio se na samom startu drugog poluvremena, kada su se gosti za svega par minuta serijom 7:0 odlepili na +12. Prednost su uspešno čuvali do samog kraja. Najefikasniji igrač u ekipi iz Riđice bio je Strahinja Macura sa pet golova, koliko su postigli i Almaši i Dražić u dresu gostiju.

Dalmatinac – Senta 20:29 (9:13)

Sedmerci: 1/5 (Dalmatinac). 1/2 (Senta).

Isključenja: 12 minuta (Dalmatinac). 12 minuta (Senta).

Dalmatinac: Vojvodić 3, Olujić 1, Vučković 4, Stojanović 2, Šveljo 2, Vagić, Komazec 1, Graovac 1, Ležajić, Šuša, Macura 5, Vulinović, Končarević, Zelić, Milanko 1.

Senta: Parigos, Almaši 5, Nađ, Vujačić, Tatić 2, Božović, J. Miljković 2, Karanović 2, Tot, N. Miljković 4, V. Senić 1, Tertei, Dražić 5, Skuban 4, A. Senić 4, A. Miljković.

Tabela ..

Rukometašice Ravangrada porazom u poslednjem kolu oprostile su se drugoligaškog takmičenja. Iako su „somborke“ tokom većeg dela prvog poluvremena bile u konstantnom vođstvu, na odmor su otišle sa golom zaostatka. Neizvesno je bilo do sredine drugog dela, kada gošće iz Mokrina uspevaju da se odlepe na +4. Prednost su bez većih problema sačuvale do samog kraja susreta. Najefikasnija igračica susreta bila je Jelena Ardala sa 10 pogodaka. Kod domaćih Dušanka Orlić je dala sedam golova, dok su po jedan manje postigle Lidija Gagić i Aleksandra Lazić.

Ravangrad – Mokrin 28:33 (13:14)

Sedmerci: 1/2 (Ravangrad). 3/3 (Mokrin).

Isključenja: 14 minuta (Ravangrad). 6 minuta (Mokrin).

Ravangrad: Benjak 3, Orlić 7, V. Dokmanov, Beljanski 3, Gagić 6, Lazić 6, Sadiković, Lončar 3, Makra, N. Dokmanov, Basta.

Mokrin: Antin, Brkin, Ladičorbić 7, M. Kecin, Mirković 4, Knežev 7, Reljin 1, D. Kecin, Ardala 10, Golić, Ziramov 4.

Tabela ..