Završena ovogodišnja Liga budućih šampiona

Protekle subote završeno je takmičenje fudbalskih nada u okviru SOS Lige budućih šampiona za sezonu 2018/2019. Nakon pet dugih meseci takmičenja odigrano je 496 utakmica. Dobili smo šampione u svim uzrasnim kategorijama koji će predstavljati naš region na završnom takmičenju za titulu državnog prvaka koje će se održati poslednjeg vikenda maja meseca na Zlatiboru. Rezultati poslednjeg dana. Poslednji dan otvorilo je 2012 godište. Odigrane su tri utakmice. Dve pobede na kraju takmičenja i maksimalan učinak u celom takmičenju donelo je prvo mesto za fudbalere škole fudbala Oranž. Drugoplasirani su igrači Spektra iz Sombora, dok je treća ekipa Radničkog.

U konkurenciji fudbalera 2011. godišta titulu šampiona koja je i pre poslednje utakmice bila obezbeđena, a ovom završnom pobedom samo potvrđena, osvojila je ekipa Lidera iz Odžaka. Za drugo mesto u direktnom okršaju borili su se igrači superligaša Spartaka iz Subotice i Olimpik iz Apatina. “Spartakovci” su pobedili i zasluženo osvoji drugo mesto, dok su „apatinci“ morali da se zadovolje trećom pozicijom.

Kod generacije 2010. godišta, poslednjeg takmičarskog dana odigrana su dva velika gradska derbija. U subotičkom, između Subotice i Arene, zeleno beli su pobedom 3:2, osigurali treće mesto, dok su u somborskom koji je odlučivao o tituli između Radničkog i Spektra, bolji bili “plavi” koji su slavili minimalnim rezultatom. Poraženi “crveno – beli” su zauzeli drugu poziciju na tabeli.

Odličan fudbal je viđen i u poslednje dve utakmice 2009. godišta. Prvi meč su odigrali Olimpik i Crvenka. Apatinci su ostvarili pobedu i kako će se na kraju pokazati samo na kratko zaseli na čelo tabele. Porazom ekipa Crvenke je zacementirala treće mesto. U drugoj utakmici dana Spektar je morao da pobedi subotičku Arenu koja je već bila sigurna na četvrtom mestu. U neizvesnom meču punom preokreta igrači iz Sombora su par minuta pre kraja meča uspeli da postignu gol i pobede i na taj način ipak osvoje titulu u svojoj kategoriji. Na kraju Spektar i Olimpik su imali isti broj bodova, međutim “plavi” iz Sombora su bili bolji u međusobnom susretu, pa su se fudbaleri Olimpika morali zadovoljiti drugim mestom.

U poslednjem kolu 2008. godišta sastale su se dve prvoplasirane ekipe koje su u direktnom duelu odlučivale ko će biti šampion. Dečaci iz subotičke Arena su maestralnom utakmicom savladali svoje drugare iz somborskog Spektra i sa pravom pokazali da su ove sezone bili najbolji. Poraženi u tom duelu fudbaleri Spektra zauzeli su odlično drugo mesto. U drugom meču dana igrači Olimpika iz Apatina su remijem protiv Subotice potvrdili već osigurano treće mesto.

Poznat je i šampion u grupi 2007. U „majstorici“  snage su odmerili Spektar i Olimpik. Igrači Olimpika zasluženo su slavili sa 3:0 i osvojili prvo mesto, dok su „somborci“ porazom zaslužili titulu vicešampiona. Ekipa TSC-a iz Bačke Topole zauzela je zasluženo treće mesto.

U generaciji fudbalera 2006. godišta nakon pobede u poslednjem kolu nad direktnim konkurentom ekipa Olimpika iz Apatina zauzela je prvo mesto, dok je poraženi u tom duelu, TSC iz Bačke Topole zauzeo drugu poziciju. Treće mesto osvojili su dečaci somborskog Spektra.

U konkurenciji pionira šampionsku titulu suvereno je osvojila ekipa Radničkog, dok je drugo mesto pripalo ekipi Crvenke. Trećeplasirani bili fudbaleri Mladost iz Apatina koji su prvi put uzeli učešće na ovom turniru.

Najuspešnija ekipa protekle Lige budućih šampiona je fudbalski klub Spektar koji je osvojio dve titule, tri druga mesta i jedno treće. Odmah iza njih je Olimpik iz Apatina koji takođe ima dve šampionske ekipe, jedno drugo mesto, ali i dva treća mesta. Na kraju takmičenja dodeljena je i najvažnija titula. Fudbaleri FK Subotice koje predvodi trener Zlatko Zvekanov zasluženo su poneli titulu fer-plej ekipe ovogodišnjeg takmičenja.

Najbolji sudija ovogodišnje lige je Nemanja Malbašić. Organizatori ovim putem upućuju čestitke svim ekipama učesnicima na fer i korektoj prikazanoj igri sa željom da u sledećoj sezoni svi učesnici ostvare još bolje rezultate i napredak.

Sve slike preuzete su sa fejsbuk strane balon Orange arene.