„Žakovci“ remizirali sa „fenjerašem“

ŽAK – OFK Odžaci 0:0

Fudbaleri Žaka nisu uspeli da ostvare pobedu nad poslednje plasiranom ekipom Područne fudbalske lige Sombor. Tokom čitavog meča vođena je velika borba na sredini terena, ali bez izrazitih prilika. Domaći su prvi pripretili već u 4. minutu. Mišković je oprobao šut sa 20 metara, ali je bio neprecizan. Gosti su uzvratili desetak minuta kasnije iz prekida. Jovanović je odlično izveo slobodan udarac sa 25 metara, ali je njegov šut golman Tešić – Đurić odličnom paradom izbio u korner. Samo par minuta kasnije odlična kontra gostiju iz Odžaka. Kanja je odlično pronašao Jašovića na boku, koji je još bolje centrirao u srce kaznenog prostora gde je pronašao Kuzmanovića koji je šutirao sa šest – sedam metara, međutim Tešić Đurić je u padu nogom loptu izbio u korner. Pet minuta pre odlaska na odmor Kovačević se našao u prilici, ali se spetljao, pa je prilika otišla u nepovrat. U nastavku susreta nešto bolja igra domaćeg tima. Domaći igrači su imali nekoliko poluprilika preko Čičovačkog, Miškovića i Stankovića, ali bez uspeha. Gosti u drugom delu nisu imali prilika, ali su prednjačili grubom igrom, koja je rezultirala nervozom domaće ekipe i trzavicama na terenu. Sudija Pilić je u tim momentima pokazao čak osam žutih kartona. Narednog vikenda “crno-beli” putuju u Gajdobru na megdan ekipi Hercegovca.

Strelci: /

Žuti kartoni: Šimunov, Čičovački, Đukanović, Antičević, Macanović (ŽAK), Lazić, Jašović, Jovanović, Kuzmanović (Odžaci).

ŽAK: Tešić – Đurić, Nikić (Đorđević), Bečanović, Šimunov, Macanović, Kovačević, Joka, Antičević, Mišković (Stanković), Đukanović, Čičovački (Vukelić).

Odžaci: N. Kuzmanović, Rašetić, Matijević, Lazić, Petković, Lukić, Kanja (Zorić), Krstić, M. Kuzmanović, Jovanović, Jašović.

Tabela: Stari Grad 40, Slavija 37, Krila Krajine 35, Rusin 34, Vojvodina 33, Žak 31, Borac 46 – 30, Budućnost 29, Tvrđava 25, Hercegovac 25, Kulpin 23, Kula 21, Radnički 1918 – 20, Lipar 17, Polet 12, OFK Odžaci 10.