Odbojkaši obezbedili opstanak

Mladost – Sombor 2:3 (25:23, 25:20, 27:29, 21:25, 8:15).

Odbojkaši Sombora gostovali su u pretposlednjem kolu prvenstva u Turiji. Iako su bili na ivici poraza, uspeli su da preokrenu rezultat i osvoje važne bodove koji će im gotovo sigurno obezbediti opstanak u drugoligaškom karavanu. Domaćin je prva dva seta rešio u svoju korist. U trećem je viđena prava drama. Ekipa Mladosti je propustila dve meč lopte, što ih je na kraju koštalo pobede. Bodove somborskoj ekipi su doneli: Dragić, Konjović, Šijačić, Kašiković, Aljoša Kevilj, Kolarić, Pavkov, Veniger, Tepavac, Aleksa Kevilj, Ćuk, Stričevič, Zagorac, Jekić (K). Narednog vikenda završava se prvenstvo Druge lige Sever. Odbojkaši Sombora u poslednjem kolu dočekuju drugoplasiranu ekipu Dunav Voleja. Tabela ..

Panonija – Volejstars 3:0 (25:20, 25:18, 26:24).

Odbojkašice Volejstarsa gostovale su Bačkoj Palanci, gde su ubedljivo poražene od domaće ekipe Panonije. Gošće su tek u trećem setu uspele ozbiljnije da priprete, ali na kraju bez uspeha. Ekipa Volejstarsa naredne nedelje dočekuje ekipu novosadske Slavije. Ovaj meč nažalost neće imati rezultatski značaj pošto se ekipa iz Kljajićeva ovim poslednjim porazom seli u niži rang. Iako imaju isti broj bodova sa Slavija, novosađanske imaju dve pobede više, što je ključni parametar koji se prvo gleda u ovakvim momentima. Tabela ..

CVS – Sutjeska 3:0 (25:12, 25:19, 25:12).

Ekipa CVS-a je u poslednjoj utakmici prvenstva prve Vojvođanske lige Sever maksimalnim rezultatom savladala ekipu Sutjetske iz Bačkog Dobrog Polja. Somborske su ovogodišnje takmičenje završili na petom mestu. Sa polovičnim učinkom od sedam pobeda/poraza i sa 23 osvojena boda.