Joker uspešno završio prvi deo plej – ofa

Joker – Karađorđevo 105:82 (Q1 – 20:21, Q2 – 30:22, Q3 – 24:23, Q4 – 31:16).

Košarkaši Jokera zabeležili su novu pobedu u plej-ofu druge muške regionalne lige Sever 2. Četvrtom pobedom iz isto toliko susreta završen je prvi deo plej-of faze. Domaći košarkaši su nervozno započeli susret, gosti su vodili tokom čitave prve deonice, najviše sa šest poena razlike. Ipak, do odlaska na odmor „Jokerovci“ su uspeli da se stabilizuju, pojačaju ritam i preokrenu rezultat u svoju korist. U nastavku su držali “konce” u svojim rukama, a furioznom igrom u poslednjih deset minuta potpuno su dotukli protivnika. Na kraju sasvim zaslužena pobeda domaće ekipe. Treba istaći da je najbolji pojedinac meča bio plejmejker domaće ekipe Bocka sa 39 pogodaka (4 trojke), koji je protivničku mrežicu “zasipao” sa svih pozicija. Kod gostiju najbolji pojedinac bio je Martinović sa 25 koševa.
Joker: Rnjak 2, Rajić 4, Bocka 39, Pujin 2, D. Ilić 5, Dmitrović 12, Rončević 7, Pavkov, Jovanović 17, I. Ilić, Karas 9, Golubović 8. Trener – Isidor Rudić.
Karađorđevo: Nogić, Uzelac 16, Budisavljević, Mitrović 15, Jarić 4, Hajrović, Martinović 25, Šević 16, Tadić 2, Žarković 4.
Do kraja šampionata ostalo je još četiri kola. Somborski košarkaši su i dalje na deobi prvog mesta sa ekipom Slobode NS. Narednog vikenda, u subotu, 30. marta dočekuju poslednje plasiranu ekipu Apatina. Meč je na programu od 17.45 časova u velikoj sali Gradske hale Mostonga. Susret je poveren sudijskoj trojci Hromiš, Matić, Basarić.
Tabela