Žeželj nedovoljan za pobedu

Proteklog vikenda nastavljena su omladinska fudbalska takmičenja u okviru Kvalitetne lige Vojvodine. Fudbaleri Radničkog na domaćem terenu su dočekali odličnu ekipu Dinama 1945 iz Pančeva. Nakon prošlonedeljnog osvojenog boda u Novom Sadu, ovoga vikenda omladinci Radničkog nisu uspeli da osvoje bodove koji su im bili preko potrebni u borbi za opstanak. Nažalost, ni odlična partija golgetera Žeželja nije bila dovoljna da se uknjiži povoljan rezultat. Gosti iz Pančeva su odlično otvorili utakmicu i već u petom minutu su poveli nakon odlično izvedenog kontra napada. Telbis je odlično prodro po levoj strani, još bolje centrirao, pa napadaču Grujičiću nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu. Gosti su već u 15. minutu ostali sa igračem manje (isključen Telbis), međutim to im nije smetalo da udvostuče prednost. Strelac drugog pogotka za Dinamo 1945 bio je Mitrović, posle katastrofalne greške štopera Dulića. Samo par minuta kasnije pometnja u kaznenom prostoru gostiju. Domaći su odlično izveli akciju, Vujović je ušetao u kazneni prostor, pao, a sudija Đurđević pokazuje na “kreč”. Prethodno je pomoćni sudija Gulači signalizirao ofsajd domaćeg tima, međutim njegova odluka nije uvažena. Isti igrač je izveo najstrožu kaznu, golman gostiju Andžić odlično odregovao, odbranio, lopta je došla do Žeželja, koji je pokušao da šutira, ali brži od njega bio je Tadić koji ga ruši. Đurđević ponovo neumoljiv, pokazuje na novi penal. Ovoga puta opravdano. Siguran egzikutor Lazar Žeželj. Isti igrač je u 37. minutu pobegao gostujućim štoperima i odličnim šutem po zemlji sa ivice kaznenog prostora poravnao rezultat. Tim rezultatom se otišlo na odmor. Potpuni preokret usledio u drugom minutu nastavka. Rezervista Vukadinović je Radničkom doneo prednost. Ipak, gosti su do kraja susreta novim golom Grujičića poravnali rezultat, a potom i preko Mladenovića stigli do pobede.
Radnički – Dinamo 1945 (omladinci) – 3:4 (2:2)
Sudije: Đurđević, Gulači, Malbašić. Delegat: Bošković.
Žuti kartoni: Žeželj, Grgić, Mazinjanin (Radnički).
Crveni karton: Telbis (Dinamo 1945).
Strelci: Žeželj 2, Vukadinović (Radnički). Grujičić 2, Mitrović, Mladenović (Dinamo 1945).
Radnički: Marković, Grgić, Mazinjanin, Erdei, Asan (Vukadinović), Dulić, Kovačić, Žeželj, Todorović, Veselinović (Vladimir Rnjak), Vujović.
Dinamo 1945: Andžić, Marković (Graovac), Telbis, Tadić (Nikolajev), Mladenović, Adamović (Živkov), Grujičić, Mitrović (Stojanov), Ašćerić (Cerović), Vještica, Perić.
Narednog vikenda omladinci putuje u Sremsku Mitrovicu, gde će se sastati sa istoimenjakom koji je trenutno treća ekipa prvenstva. Radnički je trenutno pretposlednja ekipa na tabeli sa svega 17 bodova i nalaze se ispod “crte” odnosno u zoni ispadanja sa ekipom Vršca.
Kadeti Radnički su se u okviru Kvalitetne kadetske lige Vojvodine sastali sa istoimenom ekipom. Gosti su poveli već u 14. minutu meča. Strelac za goste Nešić. Šest minuta pre kraja prvog dela Radnički poravnava rezultat, preko omalenog Vidakovića. Do kraja susreta nije bilo promena.
Radnički – Dinamo 1945 (kadeti) 1:1 (0:0)
Sudije: Vračar, Hernasu, Đurđević. Delegat: Karačoni
Žuti kartoni: Nikšić, Drvar, Vemić (Radnički). Vučković (Dinamo 1945).
Radnički: Leković, Tevanović, Ralević, Nikšić (Lisica), Kolarić, Plavšić, Drvar, Lazić (Krizmanić), Vemić (Mijović), Vidaković (Vojvodić), Buišić.
Dinamo 1945: Lukić, Vučković, Antić (Cvijetić), Mićić, Stanišić (Subotić), Radović (Regoje), Petrović (Bogdanović), Nešić, Markov, Radisavljević, Andrić.
Narednog vikenda kadeti putuju u Suboticu, gde će se sastati sa ekipom Spartaka. Radnički je trenutno na 13. mestu, jedno mesto iznad „crte“ sa svega 15 osvojenih bodova.