Antunić presudio Crvenki, a Vemić Bajši

Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice Vojvođanske fudbalske lige – grupa Sever. Vodeći tim lige, fudbaleri Radničkog 1912 nastavljaju sa odličnim igrama. Posle sigurne pobede nad Tekstilcom iz Odžaka, ovoga vikenda su na Gradskom stadionu ugostili ekipu Crvenke. I ovoga puta gledaoci su mogli da uživaju u odličnoj fudbalskoj predstavi, a viđeno je i sedam pogodaka. Sloga je minimalno trijumfovala u Bajši i zadržala priključak za vodećim timom lige. Radnički je gotovao u Bačkom Petrovcu, gde je poražen sa 2:1. Apatinska Mladost je pobedila na gostovanju u Mladenovu sa 4:0, dok je Vrbas „petardom“ ispratio Tekstilac. U derbiju „začelja“ ekipa BSK-a iz Bačkog Brestovca je slavila na gostovanju u Karavukovu sa 2:0. Najefikasnija utakmica viđena je u Somboru, gde su se sastali Radnički 1912 i Crvenka. Početnu monotoniju prekinula je odlična akcija Ćovina i Kneževića, koji je odlično ubacio loptu u kazneni prostor, međutim Antunić je zakasnio sa uklizavanje, pa je prilika otišla u nepovrat. Samo minut kasnije Antunić je odlično prodro po desnoj strani, još bolje centrirao, loptu je uspešno grudima na nekih desetak metara od gola primirio Knežević, odlično šutirao, međutim loptu je sa gol linije izbacio Kovačević. Ipak, samo par minuta kasnije domaćin je poveo. Antunić je ponovo pronašao Kneževića, koji je rutinski loptu primio i nakon obilaska golmana istu smestio u mrežu. Isti igrači stvaraju novu šansu u 20. minutu, međutim Kneževića ruši golman Drinčić. Sudija Milosavljević neumoljiv, pokazuje na „kreč“. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Ćovin.

Samo minut kasnije, Knežević se našao u identičnoj situaciji, ovoga puta ga ruši Šakić, ali sudija ne sankcioniše ovaj očigledan prekršaj. Sredinom prvog dela u šansama se našao i Ćovin. Na žalost, njegovi šutevi iz daljine su ostali bezuspešni. U 43. minutu nakon nepotrebne reakcije Goronjića, kazneni udarac za goste, koji sigurno realizuje Milan Subotić. U poslednja dva minuta viđena su dva gola u mreži “Crvenčana“. Antunić je odlično uposlio Ćovina, koji je loptu zakucao u mrežu gostiju, da bi odmah potom i Antunić nakon prodora i asistencije Čordašića povisio na 4:1, što je bio u rezultat prvog poluvremena. Domaći igrači su i u nastavku susreta nastavili sa odličnom igrom i pritiscima po gol svog protivnika. Prvu priliku u nastavku imao je Ćovin koji je oprobao šut sa 16 metara, međutim lopta je prošla tik pored stative.

U 56. minutu Čordašić je odlično ubacio loptu u prazan prostor, uposlio Kneževića, koji ponovo rutinski vara golmana gostiju i loptu sprovodi u mrežu za vođstvo od 5:1. Tri minuta kasnije identična situacija, samo što je ovoga puta u prilici bio Antunić, koji je u trku lobovao golmana Drinčića, ali je njegov pokušaj završio preko prečke. U 60. minutu odlični Đorović je šutirao iskosa sa leve strane, ali bezuspešno. Gosti iz Crvenke su najagilniji bili u periodu od 62. do 71. minuta, kada su propustili tri poluprilike, preko Šakića, Furtule i Kostića. U istom periodu u gol šansama su se našli štoper Cvetković, koji je u svom prvom kontaktu sa loptom, nakon kornera pogodio stativu, te Antunić, koji je nakon solo prodora odlično šutirao sa sedam do osam metara, ali je njegov šut sigurnom intervencijom odbranio golman gostiju.

Trinaest minuta pre kraja meča, Antunić je odlično prošao po desnom boku, centrirao, lopta je u šesnaestercu zakačila Vujovića, promenula pravac i završila iza gola golmana Drinčića, što je na kraju bio i konačan rezultat ovog susreta. U 82. minutu u gol šansi je ponovo bio Knežević. Nakon odličnog solo prodora i prolaska pored tri igrača, usledio je još bolji udarac po zemlji, međutim lopta je prošla tik pored stative.

Tri minuta pre isteka regularnog dela utakmice Radmanović i Bošković započinju akciju, lopta dolazi do Antunića čiji je šut sa desetak metara završio preko prečke. U 90. minutu gosti su pripretili iz prekida, ali je šut Šakića glavom završio bez posledica po gol golmana domaće ekipe. Na kraju zaslužena pobeda domaće ekipe, koja narednog vikenda putuje u Čonoplju na megdan ekipi Sloge.

Radnički 1912 – Crvenka 6:1 (4:1)

Strelci: Knežević 2, Ćovin 2, Antunić, Vujović (AG) (Radnički 1912). Milan Subotić (Crvenka).

Radnički 1912: Pavasović , Čordašić (Bošković), Slavuljica, Radmanović, Knežević, Ćovin (Sapozničenko), Đorović, Šćepanović, Goronjić, Bogunović (Cvetković), Antunić.

Crvenka: Drinčić, Kovačević (Đačić), Bulatović (Kostić), Radmanović, Šakić, M. Subotić  (Babić), Marić, Ivić, Vujović, Furtula, Subotić.

Vrbas – Tekstilac 5:0 (2:0)

Strelci: Krajinović 3, Tešanović 2 (Vrbas).

Vrbas: Jovičić, Bortnik, Avdalović (Fejsa), Šmit, Tešanović, Jovanović, Marojević, Krajinović, Simić (Jakić), Zorić, Kulić (Duletić).

Tekstilac: Martinović, Latinović, Gostović, Dakić, Divjak, Spasić (Ilić), Ognjenović, Prelić, Milenković, Mitrović, Stevanović.

Polet – BSK 0:2 (0:1)

Strelci: Sušić, Agbaba (BSK).

Žuti kartoni: S. Stanković, Anđelković, Milunović (Polet). Krnjajić, Vladetić, Božić (BSK).

Crveni karton: S. Stanković (Polet).

Polet: Spasić, Aleksić (Stošić), A. Stanojković, Anđelković, S. Stanković, Ž. Stanković, Milunović, Zlatković, Zec, Bogdanović, M. Tanjković (Malinović).

BSK: Molnar, Stanić, Božić, Vladetić, Bojić, Trifunović (Bačić), Agbaba (Pavkov), Sušić, Krnjajić (Kosovac), Peković, Danojević.

Tisa – Mladost (T) 2:0 (2:0)

Strelci: Šicar, Tači (Mladost T).

Tisa: Tasić, Tandari, Paunović, Stanišić (Čabrilo), Todorović, Đuranović, Mandić, Panić, Šicar (Žmukić), Boršoš, Tači (Šijačić).

Mladost (T): Jorgić, Ikrašev, Savin, Adamović, Tešanović, Si. Gašić (Đukić), Komlenić, Sr. Gašić (Balint), Jelić, Srdanov, Jović.

Bajša – Sloga 0:1 (0:0) 

Strelci: Vemić (Sloga).

Crveni karton: Čagalj (Bajša). Vidović (Sloga).

Bajša: Damjanović, Manojlović, Boroš, Lačak, Kočiš, Čagalj, Horvat (S. Kočiš), Kotaraš, Majkić, Krivokapić, Mihalec.

Sloga: Lebović, Štrbac, Sazdanić, Vidović, Vemić (Vukas), Lučić (Rajčanji), Ninković, Konjović, Knežević (Mitrović), Stojšić, Purić.

Bačka – Tavankut 3:1 (2:0)

Strelci: Milovanović 3 (Bačka). Poljaković (Tavankut).

Bačka: Stančić, Došlov, Živina, Kovač, Trbović, Momčilov, Šaban, Stanaćev, Milovanović, Gnjatović (Vujaklija), Nedić (Miličić).

Tavankut: Sabo, I. Skenderović, Sloboda, Temunović (Vojnić), Oblaković, Poljaković, Šimić, Vizin, Bedeković (N. Skenderović), Godar (N. Poljaković), Plavšić.

Mladost (BP) – Radnički 2:1 (0:1)

Strelci: Kanja 2 (Mladost BP). Rnjak (Radnički).

Mladost (BP): Lenja, Ožvalt (Gluvić), Šproh, Kanja, Adamek (Kobilarov), Severinji, Fabri, Srdanović (Celin), Dokić, Jakuš, Škrbić.

Radnički: Zorić, Martinović, Veselinović, Rnjak, Erdei, Čuljak (Tevanović), Vuković, Matijević, Mazinjanin (Dulić), Resanović, Vukadinović.

U narednom (18) kolu sastaju se: Mladost (T) – Bačka, Tavankut – Bajša, Sloga – Radnički 1912, Crvenka – OFK Vrbas, Tekstilac – Mladost (BP), Radnički – Polet, BSK – Budućnost, Mladost Apa – Tisa.

Tabela: Radnički 1912 – 49, Sloga 44, Tisa, Mladost Apa, OFK Vrbas po 30, Bajša 29, Bačka, Mladost (BP) po 22, Radnički 21, Crvenka 19, Tekstilac 18, Mladost (T) 17, Tavankut 16, Budućnost 15, Polet 12, BSK 9.