Somborelektro pobedio Slaviju, Dalmatinac poražen od Prigrevice

Rukometaši Somborelektra savladali su u derbiju kola novosadsku Slaviju. U prvom poluvremenu viđena je izjednačena igra oba tima. Domaća ekipa je bila u prednosti tokom većeg dela prvog poluvremena, dok je drugi deo pripao gostima iz Sombora. Mladi somborski rukometaši su prvu osetniju prednost stekli u 37. minutu, kada su poveli sa 14:17. Slavija je uzvratila, te je sredinom drugog dela stigla do izjednačenja, a u 48. minutu su i poveli sa 23:22. Ipak, igrači Somborelektra su se brzo trgli, i za samo dva minuta su mini serijom 4:1 povratili prednost od dva gola. U tim momentima dominirali su Kolarić i Ivančević koji su postigli po dva pogotka. Do kraja susreta domaći igrači nisu uspeli da vrate u meč, te je na kraju pobeda „somboraca“ sasvim zaslužena. Nakon ove važne pobede, ekipa Somborelektra je izbila na drugo mesto na tabeli, te trenutno za vodećim Potisjem zaostaju samo bod. Najefikasniji igrač susreta bio je Ivančević koji je postigao 15 pogodaka. Ispratili su ga Kolarić i Miskin sa sedam odnosno šest pogodaka. Narednog vikenda na programu je novi derbi, u Somboru gostiju lider prvenstva, ekipa Potisja Pleteks iz Ade. Meč je na programu u subotu, 16. marta.

Slavija – Somborelektro 32:33 (11:11).

Sedmerci: 2/2 (Slavija). 2/2 (Somborelektro).

Slavija: Vraneš, Tešić, Lazić 7, Kovačević 3, Petrović 1, Jovanović 6, Mišković, Bjeljac 1, Pokrajac 4, Mačkić 2, Stamenković 6, Jakovljević, Vučić, Zatežić 2, Rogan, Ujić,

Somborelektro: Maksimović, Kolarić 7, Ivančević 15, Rnjak, Jović 2, S. Miskin, Ž. Miskin 6, Jokić 1, Oros, Kuprešanin, Kuzeljević 2, Gardijan, Svilar, Vojvodić.

Drugi naš predstavnik u ovom rangu, ekipa Dalmatinca je u okružnom derbiju poražena od PIK Prigrevice. Iako je domaća ekipa vodila tokom celog prvog poluvremena, na odmor se otišlo nerešenim ishodom. I u nastavku susreta ista situacija. Dalmatinac je vodio do 47. minuta, kada je imao prednost od dva gola. Tada dolazi do pada u njihovoj igri, što su Prigrevčani iskoristili i serijom 4:0 preokrenuli rezultat i prešli u vođstvo. Do kraja susreta nije bilo promena, te su bodovi otišli put Prigrevice. Najbolji pojedinac meča bio je Aleksandar Đurasinović (PIK Prigrevica) koji je sa sedam pogodaka najzaslužniji što su gosti osvojili bodove u Riđici. „Riđičanci“ naredne nedelje putuju u Pančevo, gde će se sastati sa istoimenom ekipom, trenutno petoplasiranim timom prvenstva.

Dalmatinac – PIK Prigrevica 17:19 (11:11).

Sedmerci: 1/3 (Dalmatinac). 0/1 (PIK Prigrevica).

Dalmatinac: Vojvodić, Vučković 3, Lazić, Stojanović, Ležajić 4, Šveljo, Milisavljević, Graovac 5, Milanko 4, Komazec 1, Šuša, S. Macura, Marinković, Končarević, Zec, A. Macura.

PIK Prigrevica: Momčilović 2, Miočinović, Kozlovački 6, P. Đurasinović 1, M. Savić, Ćeran 1, Tepavac, Mandić 1, Mesaroš, S. Savić, Ćupović, A. Đurasinović 7, Lovrić 1, Čović.

Tabela...