Dva vezana poraza Denvera tokom vikenda

Košarkaši Denvera pretrpeli su dva vezana poraza u protekla dva dana. Prvo su u subotu prekinuli niz od sedam uzastopnih pobeda porazom od Šarlota, da bi rano jutros izgubili i od trenutno najslabije ekipe NBA karavana, ekipe Atlante.

Šarlot – Denver 113:107 (Q1 – 24:25, Q2 – 40:28, Q3 – 23:26, Q4 – 26:28).

Domaćim košarkašima bila je dovoljna samo jedna četvrtina da pobede goste iz Kolorada. Odličnom igrom u drugoj deonici stvorena je razlika, koju Jokić i drugovi nisu uspeli da stignu do kraja meča, pa je time prekinuta i njihova serija nepobedivosti u poslednjih sedam mečava. Nikola Jokić nije bio šuterski raspoložen, pošto je ubacio svega šest šuteva iz 18 pokušaja. Ipak i pored toga stigao je dabl-dabl učinka, postigavši 16 poena, 12 skokova. Imao je i šest asistencija, ali i čak pet izgubljenih lopti. Prilog (You Tube).

Atlanta – Denver 106:98 (Q1 – 25:35, Q2 – 26:21, Q3 – 35:21, Q4 – 20:21).

Nakon poraza od Šarlota usledio je i poraz od trenutno najslabije ekipa NBA šampionata, ekipe Atlante. Vodili su gosti tokom prvog poluvrema i 15 poena razlike, međutim ni to im nije pomoglo, jer su domaćini do poluvremena spustili minus na pristojnih pet poena. U nastavku susreta preokreću rezultat i na kraju treće deonice imaju +9. Do kraja meča su povećavali svoju prednost, koja je u jednom momentu iznosila i velikih +17, tako da su na kraju zasluženo slavili. Nikola Jokić je ponovo bio dvocifren, novi dabl-dabl. Postigao je 24 poena, 11 skokova i sedam asistencija. Prilog (You Tube). Ekipa Denvera nakon dva uzastopna poraza ima skor 17/9 i trenutno su treća ekipa Zapadne konferencije. Narednu utakmicu Nagetsi igraju u utorak, kada na domaćem terenu dočekuju Memfis.

Slika – Nikola Jokić Getty/Images-Matthew Stockman preuzeto sa sajta Sportklub (SK).