Somborski bokseri zaustavljeni u polufinalnim mečevima, sutra finalne borbe

Danas su na programu bili polufinalni mečevi „Omladinske zlatne rukavice“. U prvom meču dana sastali su se somborac Stefan Lazar i slovenački borac Matvey Razyanov. Njih dvojica su nastupali u kategoriji do 52 kg. Sudijska trojka je jednoglasnom odlukom pobedu dodelila Razyanovu. U drugom polufinalu boksovali su Prokhor Razyanov (Slovenija) i Boban Mijalev (Makedonija). Slovenac je ubedljivo trijumfovao. U bantam kategoriji, do 56 kg, boksovali su Stefan Marković (Srbija) i Nenad Marković (Crna Gora). U izjednačenom meču, pobeda je pripala crnogorskom predstavniku. U drugom meču snage su odmerili Diego Mamić (Hrvatska) i Edin Alković (Crna Gora). Sudijska trojka je jednoglasno prednost dala Alkoviću. U oba meča Light kategorije do 60 kg viđene su odlične borbe, a glavni akteri su bili naši reprezentativci Bojan Timotijević i Kristijan Jovanović, koji su zasluženo  i ubedljivo slavili nad Tomislavom Vukmanovićem (Bosna i Hercegovina) odnosno Patrikom Liculom (Hrvatska).

U Light welter kategoriji do 64 kg boksovali su Aljaz Sircelj (Slovenija) i Roko Bukvić (Hrvatska), te Nenad Jovanović (Srbija) i Leon Majstorić (Hrvatska). Sudijska trojka prvog meča prednost je dala Sircelju, dok je u drugom meču slavio Majstorić. U poslednjim borbama večeri sastali su se borci u welter kategoriji (69 kg). Prisutni su posmatrali dva odlična susreta. U prvom su rukavice ukrstili Stefan Savković (Crna Gora) i Dragoljub Kulić (Bosna i Hercegovina). U veoma uzbudljivom i neizvesnom duela sudijska trojka (Purkov, Ugrenović, Sarić) iz Srbije identičnim rezultatima 29:28 prednost je dala crnogorskom bokseru.

U drugom polufinalu ove kategorije sastali su se somborac Uroš Drača i Džan Šljivo (Bosna i Hercegovina), koji je juče savladao našeg Uroša Stamenkovića. Odlična borba u ringu, u kojem su oba borca imala svoje momente, ali na kraju jednoglasnom odlukom sudija pobedio je Šljivo.

Sutra su na programu sve finalne borbe, a gledaoci će moći da uživaju u devet predviđenih mečeva, a sastaju se:

  1. Matvey Razyanov (Slovenija) – Prokhor Razyanov (Slovenija) – Fly (52 kg)
  2. Nenad Marković (Crna Gora) – Edin Alković (Crna Gora) – Bantam (56 kg)
  3. Bojan Timotijević (Srbija) – Kristijan Jovanović (Srbija) – Light (60 kg)
  4. Aljaz Sircelj (Slovenija) – Leon Majstorić (Hrvatska)- Light Welter (64 kg)
  5. Stefan Savković (Crna Gora) – Džan Šljivo (Bosna i Hercegovina) – Welter (69 kg)
  6. Gabrijel Veočić (Hrvatska) – Filip Džinić (Srbija) – Middle (75 kg)
  7. Marko Peić (Hrvatska) – Slobodan Jovanović (Srbija) – Light Heavy (81 kg)
  8. Sergen Demirov (Makedonija) – Nemanja Ponorac (Bosna i Hercegovina) – Heavy (91 kg)
  9. Damir Efendić (Bosna i Hercegovina) – Josip Biletić (Hrvatska) – Super Heavy (+91 kg)

Organizatori ove bokserske manifestacije pozivaju sve naše sugrađane da dođu sutra, u Gradsku halu Mostonga i podrže našu reprezentaciju koja u finalnim borbama ima četiri takmičara. Program počinje u 17 časova. ULAZ JE BESPLATAN.