Žak ubedljiv protiv Budućnosti

Fudbaleri Žaka nastavili su seriju mečeva bez poraza. U poslednjem meču pred domaćom publikom sigurnom igrom u drugom poluvremenu zasluženo su nadigrali vrlo dobru ekipu Budućnosti iz Paraga. Prvo poluvreme za zaborav. Gosti su imali odličnu priliku na samom početku utakmice. Igrao se drugi minut, kada je nakon odlične akcije Kozomora ušao u kazneni prostor Žaka, odlično šutirao, ali je domaći golman odličnom intervencijom sprečio rano vođstvo gostiju. Nakon toga igralo se isključivo na sredini terena, bez izglednih prilika, a jedini pokušaj domaći su imali u 43. minutu susreta, kada je Hernaus slabo šutirao sa 20 metara po zemlji. Trener domaćih Albert Hernaus na poluvremenu vrši dve izmene, u igru uvodi plejmejkera Nenadića i prvog strelca ekipe Radivoja Stankovića, što je bio ključni momenta meča. Već u 52. minutu domaći vode. Nenadić je odlično centrirao sa desne strane, na drugoj stativi Stanković je ostao usamljen, i rutinski loptu glavom zakucava u mrežu gostiju. Sredinom drugog dela Andrej Hernaus je duplirao vođstvo domaće ekipe. U poslednjem minutu utakmice, Nenadić je odlično na levoj strani pronašao Radusina, koji još bolje upošljava Stankovića koji rutinski postiže svoj drugi pogodak na utakmici, a treći za Žak, čime stavlja tačku na meč.

Žak – Budućnost 3:0 (0:0)

Strelci: Stanković 2, Hernaus (Žak).

Žuti kartoni: Halas, Kovačević (Žak). Turi, Marić (Budućnost).

Žak: Lagundžin, Halas (Nenadić), Bečanović, Šimunov, Macanović, Kovačević, Hernaus, Radusin, Trkulja (Stanković), Tubić, Đukanović (Đorđević).

Budućnost: Đurković, Danilov (Janković), Laćarak, Bjetrović, Turi, Ponjević, Jandrić, Vulić, Alimpić (Živić), Kozomora, Marić.

Naredne nedelje somborski „crno-beli“ putuju u Bač, gde će se u poslednjoj utakmici jesenjeg dela prvenstva Područne fudbalske lige Sombor sastati sa ekipom Tvrđave.