Kikinda ipak prejaka

Rukometaši Somborelektra poraženi su osmini finala Kupa Vojvodine od superligaša iz Kikinde. Domaći igrači su odlično ušli u meč, nošeni pre svega podrškom oko 300 navijača. Ekipe su se smenjivale u vođstvu sve do 23. minuta kada mladim somborskih rukometašima ponestaje snage. Rezultat svega toga je bila slaba realizacija u napadu, bezidejnost, što gosti koriste i furioznom serijom 7:1 na poluvreme odlaze prednošću od šest golova razlike (13:19). Ni u nastavku ništa bolja situacija. Gosti su odmah stavili do znanja da su bolja i kvalitetnija ekipa, a podatak da su „somborci“ za 20 minuta nastavka postigli svega pet pogodaka dovoljni govori, gosti su za to vreme do vrha napunili mrežu domaćeg golmana sa 17 golova, što im je donelo visoku prednost od 18:36. Na kraju konačnih Somborelektro – Kikinda Grindex 26:43. Kod domaćih najefikasniji su bili Ivančević i Kolarić sa sedam odnosno šest pogodaka. Sa druge strane najbolji je bio Komarek sa 9 i Delibašić sa 7 postignutih golova.

Somborelektro: Maksimović, Kolarić 6, Ivančević 7, Pejinović, Jović 1, S. Miskin, Ž. Miskin 3, Jokić, Oros 5, Kuprešanin 2, Kuzeljević, Veselovski 2, Svilar, Vojvodić, Zeljko.

Kikinda: Raković, Kecman, Trninić 2, Blažić 2, Golić 2, Kenjalo 1, Kurteš 3, Marjanov 3, Delibašić 7, Miškov, Gamber, Vrgović 5, Grumbetaš 2, Rogljačin, Komarek 9, Mirić 6.

Po završetka meča kapiteni obeju ekipa su se u izjavi za somborsport.org portal kratko osvrnuli na tok meča. Kapiten gostiju Mirko Kenjalo je istakao da mu je drago što u Vojvodini postoji klub kao što je Somborelektro i što ima toliko puno dece koji su u trenažnom procesu. „Domaćin je izuzetno motivisano ušao u meč, pogotovo u prvih 20 minuta što je razumljivo s obzirom da smo mi superligaška ekipa, međutim kasnije smo sve to ispeglali i zasluženo slavili – istakao je kapiten gostiju“. Žarko Miskin je istakao da se na terenu jasno videlo da domaća ekipa još uvek nije dorasla za duele sa jačim i kvalitetnijim ekipama. „Mlada smo ekipa, imamo još puno da radimo, vredno treniramo i trudimo da tu našu brzu i modernu igru koja nas krasi još više usavršimo. Ovoga puta je fizička sprema odlučila, ali šta da radimo idemo dalje. Okrećemo se našem prvenstvu sa ciljem da zadržimo trenutno prvo mesto“ – kazao je na kraju Žarko Miskin.