Stanković u nadoknadi vremena obezbedio novu pobedu

Fudbaleri Žaka nastavljaju sa odličnim partijama u ovogodišnjem prvenstvu Područne fudbalske lige Sombor. Somborski „crno – beli“ su u desetom kolu na domaćem terenu pobedili ekipu Rusina sa 2:1, a pobeda je izvojevana u poslednjim trenucima meča, novim golom Radivoja Stankovića. Domaći su poveli u 72. minutu preko Strahinje Nenadića, koji je odlično zahvatio volej sa ivici šesnaesteca, a lopta je po zemlji završila u uglu golmana gostiju Orosa. Gosti su do izjednačenja stigli nepunih deset minuta kasnije iz sumljive situacije. Đukanović je šutirao ka golu domaćih, lopta se od prečke odbila na ivicu gol linije i izašla napolje. Igrači su nastavili igru, a na intervenciju pomoćnog sudije Manića koji je signalizirao pogodak za goste, glavni sudija meča Mudrinić je pokazao na centar. Ipak, „Žakovci“ se nakon gola gostujućih igrača nisu predali, te su novim golom svog centarfora, Radivoja Stankovića u poslednjem minutu susreta zasluženo slavili sa 2:1.

Žak –Rusin 2:1 (0:0)

Strelci: Nenadić, Stanković (Žak). Đukanović (Rusin).

Žuti kartoni: Halas, Đukanović, Nenadić, Kovačević, Tubić, Stanković (Žak). Lančužanin, Nađ, Marković (Rusin).

Žak: Molnar, Halas (Đorđević), Bećanović, Šimunov, Macanović, Kovačević, Hernaus (Đukanović), Radusin, Stanković, Tubić (Banda), Nenadić.

Nakon desetog kola somborska ekipa ima 19 bodova, preuzela je drugu poziciju na tabeli sa svega dva boda manje od prvoplasiranog Starog Grada.

U narednom (11) kolu, ekipa Žaka se u jednom od derbija kola sastaje u Bačkoj Palanci sa ekipom Krila Krajine. Meč je na programu u subotu, 27. oktobra od 13.30 časova. Stari Grad gostuje u Liparu.