Sigurna pobeda rukometaša Somborelektra

Odigrane su sve utakmice Druge rukometne lige Sever. Rukometaši Somborelektra su u subotu zabeležili novu, treću prvenstvenu pobedu u četiri odigrana kola. Ovoga puta, u Gradskoj hali Mostonga savladana je ekipa Sente sa ubedljivih 35:22 (13:12). Domaći rukometaši su prvo osetnije vođstvo stekli u 12. minutu susreta kada je na semaforu stajalo 5:2, da bi sedam minuta pre kraja prvog dela bilo i +5, odnosno 12:7. Međutim gosti se nisu predavali, te su do kraja prvog dela meča, pre svega nepreciznošću domaćih rukometaša, a zatim i dobrim proigravanjima svojih pivota na crti od šest metara napravili seriju od 5:0, čime su poravnali rezultat. Somborski rukometaši su na odmor otišli minimalnom prednošću, pogotkom Sergeja Miskina u poslednjim sekundima prvom poluvremena. U prvom trećini drugog dela viđena je izjednačena igra, sa konstantnom prednošču „somboraca“. Ipak, domaći igrači su strašnom serijom, u periodu od 40. do 53. minutu napravili mini seriju od čak +12, čime su konačno prelomili meč. Najbolji pojedinci meča su svakako bili Stefan Kuzeljević i Sergej Miskin sa po devet odnosno sedam pogodaka. Kod gostiju najbolji su bili Tatić i Miljković sa 9 odnosno 6 pogodaka. Utakmica je odigrana pred oko 300 gledaca u Gradskoj hali Mostonga. Nakon četiri kola Somborelektro ima šest bodova.

Somborelektro – Senta 35:22 (13:12)

Sedmerci: 3/4 (Somborelektro). 5/5 (Senta).

Somborelektro: Maksimović, Kolarić 3, Ivančević 3, Gajin 2, Pejinović 1, Veselovski 3, S. Miskin 7, Ž. Miskin, Jokić 2, Oros 1, Kuprešanin 1, Kuzeljević 9, Aleksić 3, Svilar, Vojvodić, Zeljko.

Senta: Parigros, Vujačić, Tatić 9, Božović 4, J. Miljković, N. Miljković 6, V. Semić, Kočiš, Tot, A. Semić 2, A. Miljković 1.

Ekipa Dalmatinca je dan ranije gostovala u Vojvodi Stepi. Domaći su pred svega 30 gledalaca savladali goste iz Riđice sa 38:31. Utakmica je rešena u prvom delu, kada su domaći prelomili meč, te sa prednošću od 12 pogodaka razlike otišli na odmor. U nastavku susreta ekipa Dalmatinca je uspela smanjiti rezultat, međutim to je bilo ne dovoljno za neko iznenađenje. Bolji od ostalih kod „Riđičanaca“ bili su Milankov sa osam, te Vojvodić sa 7 postignutih golova. Ekipa Dalmatinca posle četiri odigrana kola ima svega dva boda, te se trenutno nalazi u donjem delu tabele.

Vojvoda Stepa – Dalmatinac 38:31 (22:10)

Sedmerci: 1/4 (Dalmatinac).

Vojvoda Stepa: Jopica 2, Milenko Vujović 13, Z. Mrakić, D. Mrakić 5, Mihajlović 2, R. Klać 5, Bjelovuk 1, Milan Vujović 4, Koljević, Zukić 4, Gligić, M. Klać, Knežević 2.

Dalmatinac: Vojvodić 7, Milanko 8, Šveljo 2, Gardijan 5, Marinković 4, Zec, Vučković 5.

U ovom kolu ekipe PIK Prigrevice je bila slobodna.

Narednog vikenda u petom kolu u Riđici se sastaju Dalmatinac i Somborelektro, dok ekipa PIK Prigrevice na domaćem terenu dočekuje Pančevo. Oba meča se igraju u subotu, 13. oktobra.