Sastali se predstavnici rukometnih klubova

U Somboru je održana Konstitutivna skupština Zajednice klubova Treće rukometne lige “Sever“. Kako se navodi u Izveštaju sa sastanka, izabrani su organi lige za narednu sezonu. Za predsednika Skupštine je izabran Stevan Cvjetković, dok je za potpredsednika izabran Dragan Nikodijević. Skupština je usvojila Pravilnik o udruživanju i radu zajednice klubova TRL Sever grupa “Sever“, nakon čega je izveštaj podnela Danijela Kosanović, direktor lige, dok je pomoćnik direktora za sudijska pitanja, Jovan Mjerimačka, obrazložio svoj deo izveštaja. Za ovu sezonu je prijavljeno sedam ekipa: Grafičar (Bezdan), Sombor, Kljajićevo, Rusin, Sivac 69/2, Borac (Bački Gračac) i Obilić (Novi Kneževac). Kako su naveli čelnici lige, postoji mogućnost da ligu popuni i klub iz Gajdobre, čije formiranje započeto ovih dana, a nedavno je zvanično otvorena i sportska hala. Na čelu UO lige biće Robert Horvat, dok će članovi biti još Nikola Maksimov i Zvonko Plančak.

U prilogu možete pogledati raspored takmičenja za sezonu 2018/2019.

U Novom Sadu je održana Konstitutivna skupština Zajednice klubova Druge rukometne lige “Sever”. Nakon konstituisanja skupštine DRL „Sever“ za sezonu 2018/2019, izvršen je izbor organa lige. Za predsednika skupštine je izabran Dragan Škopelja, a u vođenju sednice mu je pomagao potpredsednik Vladimir Gergijevski. Kako se navodi u saopštenju Rukometnog saveza Vojvodine, Skupština je usvojila Pravilnik o udruživanju i radu zajednice klubova DRL „Sever“. Bitno je istaći i da zbog tehničkog propusta, klubovima nije dostavljen Izveštaj o radu, isti je prezentovan na video bimu, a sekretaru lige je naloženo da prvog radnog dana svim klubovima pošalje oba izveštaja, a podvučeno je i budućem upravnom odboru, kao i novom direktoru Veri Vraneš, da se takvi propusti ne ponove u sezoni, koja je pred nama. Nakon čitanja izveštaja i diskusije, koja je usledila, oba izveštaja su usvojena, pa se nastavilo sa radom po ostalim tačkama dnevnog reda. Na čelu lige biće Jožef Tobiaš (predsednik) i Zoran Jovanovski (potpredsednik), dok će članovi biti: Miloš Bugarski, Maja Ilić, Dragan Miljković, Mirjana Galin, Milorad Popadić. Ove sezone mušku ligu će činiti 14 klubova: Pančevo, Somborelektro, Slavija (Novi Sad), Vojvoda Stepa, Metalac (Futog), Budućnost (Alibunar), Dalmatinac (Riđica), PIK Prigrevica, Radnički (Novi Sad), Naftagas (Elemir), Crepaja, Potisje Pleteks (Ada) i Senta. U ženskoj Drugoj lige Sever – grupa Zapad takmičiće se: Petrovaradin, Želja (Žabalj), Deronje, Srem (Sremska Mitrovica), Klenak 09, Apatin, Rusin (Ruski Krstur), Sonta i Minaqua 2 (Novi Sad). Muška liga počinje 15/16 septembra, a ženska narednog vikenda 22/23 septembra.

U prilogu možete pogledati raspored takmičenja za sezonu 2018/2019.

Održana je i Konstitutivna skupština Zajednice klubova Prve rukometne lige „Sever“. Nakon konstituisanja izvršen je izbor organa lige. Za predsednika skupštine je izabran Velibor Milojičić, dok će poslove potpredsednika obavljati Jovan Risović. Skupština je usvojila Pravilnik o udruživanju i radu zajednice klubova PRL „Sever“, nakon čega su izveštaje podneli direktor lige i pomoćnik direktora za sudijska pitanja Aleksandar Medurić, odnosno Marton Fabijan, a isti su usvojeni jednoglasno. Na čelu ovogodišnje lige biće: Slobodan Pavlović (predsednik), Ildiko Ereg (potpredsednik), dok će članovi Upravnog odbora biti: Mirko Božičić, Teodor Majkić, Igor Denda, Dragan Vrgović, Zoran Kovinčić. Prva liga grupa Sever u obe konkurencije imaće po 12 klubova, a početak lige je predviđen za 22/23 septembar.

U prilogu možete pogledati raspored takmičenja za sezonu 2018/2019.

Na kraju bitno je još istaći da je po pitanju akata, predsednik TK RSV, Vladimir Knežić, prisutne članove Skupštine sve tri lige informisao, da nažalost akta za ovu sezonu još nisu doneta, iako je 1. jula počela nova takmičarska sezona. Takođe, obećao je da će Komisija, odmah po usvajanju akata od strane UO RSS, svim klubovima poslati sažetu verziju svih najvažnijih promena.