“Skupštinari“ podržali Izveštaj UO, počeo Memorijal

U petak, 27. jula održana je redovna godišnja Skupština fudbalskog kluba Žak. Članovima Skupštine je predočen Izveštaj o radu za proteklih godinu dana, a koji je jednoglasno usvojen od strane aktuelne klupske Skupštine. Bilo je još reči i o stanju klubu, aktuelnom prelaznom roku, priprema seniorskog tima… Predsednik kluba Tihomir Đenić je u svom izlaganja istakao da je nastavljena saradnja sa prvi trenerom seniorskog tima, Albertom Hernausom, a najavio je dovođenje i nekoliko pojačanja. Klupske ambicije u nastupajućoj sezoni su visoke, a rukovodstvo kluba očekuje da će tim završiti sezonu u vrhu tabele Područne fudbalske lige Sombor. Imenovan je i novi Nadzorni odbor kluba, a činiće ga Minja Starčević, Radivoj Đokić i Miodrag Mijatović.

Danas je počeo i 17. Memorijal “Milorad Miša Mijatović”. U prvoj polufinalnoj utakmici sastali su se Radnički i Šikara, dok su učesnici drugog polufinala bili domaća ekipa Žaka i Omladinac sa Bukovca. Radnički je savladao Šikaru sa 8:2, dok je Žak bio bolji od Omladinca sa 2:0.

Radnički – OFK Šikara 8:2 (3:2)

Strelci: Žeželj 4, Čuljak, Sapozničenko, Vuković, Martinović (Radnički). Đurišić, Mandić (OFK Šikara).

Radnički: Jeličić, Dulić, Adrljan, Erdei, Josić, Mazinjanin, Žeželj, Vukadinović, Topalov, Čuljak, Sapozničenko. Igrali su i: Vuković, Martinović, Drača.

Šikara: Novaković, Enjev, Antić, Krstić, Džebić, Mandić, Torbica, Đurišić, Lukić, Mančić, Vagić.

Žak – Omladinac (B) 2:0 (2:0)

Strelci: Stanković, Trkulja (Žak).

Žak: Lagundžin, Dmitrović, Ljuština, Bećanović, Halas, Kovačević, Bubnjević, Trkulja, Nenadić, Stanković, Đorđević. Igrali su i: Asan, Banda, Delija.

Omladinac (B): Pehilj, Nikolić, Radojčić, Grgić, N. Mijić, M. Mijić, Čivčić, Mandić, Teslić, Rončević, Vukadinović.

Sutra je na programu finalni dan. U borbi za treće mesto, od 16 časova, se sastaju Omladinac (B) i OFK Šikara, dok će se finalna utakmica između gradskih rivala Radničkog i Žaka odigrati od 18 časova. Pobednika 17. Memorijala “Milorad Miša Mijatović” saznaćemo nešto pre 20 časova.

Slike: Vinko Janković