Peto mesto za Poletovce na letnjem prvenstvu Srbije

Završeno je letnje prvenstvo Srbije za juniore i u apsolutnoj kategoriji, koje je održano proteklog vikenda u Kragujevcu. Na prvenstvu se takmičilo 327 takmičara iz 38 plivačkih klubova. Poletovi juniori: Danica Gazdić, Jovana Milošević, Aleksa Rađenović, Marko Kolović i Aleksandar Savić u ekipnom plasmanu zauzeli su odlično peto mesto i osvojili ukupno 21 medalju, od kojih četiri u apsolutnoj kategoriji i 17 u juniorskoj. Najtrofejnija takmičarka sa osvojenih 8 medalja je bila Danica Gazdić koja je osvojila tri medalje u apsolutnoj i pet u kategoriji starijih juniorki. Ubedljivom pobedom u finalnoj trci na 400m mešovito Danica je postala prvak Srbije u juniorskoj i u apsolutnoj kategoriji. U disciplinama 200m mešovito i 1500m slobodno Danica je osvojila zlatne medalje u kategoriji starijih juniorki i srebrne u apsolutnoj kategoriji i još jednu titulu prvaka Srbije na 1500m slobodno u juniorskoj kategoriji. Srebrnu medalju na 50m prsno osvojila je u kategoriji starijih juniorki. U istoj kategoriji osvojila je bronzanu medalju u disciplini 100m delfin.
Aleksa Rađenović izvrstan kao i uvek, u svim disciplinama se plasirao u finalne trke i osvojio ukupno 6 medalja u kategoriji mlađih juniora. Aleksa je osvojio zlatne medalje u disciplinama: 100m delfin, 200m leđno, 100m leđno, 50m delfin i 50m leđno i bronzanu medalju u disciplini 100m slobodno.
Marko Kolović je odličnim trkama u finalima osvojio u kategoriji mlađih juniora srebrne medalje u disciplinama 50m, 100m i 200m prsno i bronzanu medalju na 200m mešovito.
Aleksandar Savić, novo pojačanje Poleta, je u disciplini 800m slobodno osvojio zlatnu medalju u kategoriji starijih juniora i bronzanu u apsolutnoj kategoriji. U disciplini 400m slobodno osvojio je srebrnu medalju u kategoriji starijih juniora. Aleksandar se plasirao i u finala trka u disciplinama 100m slobodno, 200m slobodno i 50m delfin. Jovana Milošević se plasirala u B finale trke na 50m prsno.  Za uspehe Poletovih juniora zaslužna je trener Sandra Kamber – navodi se u klupskom saopštenju.