Poraz vaterpolista na startu takmičenja

Vaterpolo klub “Polet” iz Sombora započeo je porazom takmičenje u Drugoj ligi Srbije protiv odlične beogradske ekipe “Palilule”. Kao i ranijih godina, i ovogodišnje takmičenje u ligi, somborska seniorska ekipa će se takmičiti sa najmlađom plivačkom postavom. Juče je na Gradskom kupalištu Štrand odigrano drugo kolo drugoligaškog karavana. Gosti sa Palilule zasluženo su slavili protiv domaće ekipe sa ubedljivih 2:15 (2:1, 0:6, 0:3, 0:5).

Polet: Milovanov, Šarčanski, Aleksić 1, Stanojčić, Kaplar, Nastasić, Trivić 1, Šešević, Milićević, Švec, Marinković, Cvjetičanin, Balaša, Miletić. Trener: Saša Balaša.

Palilula: Drobnjak, Petrović 2, Janjić 1, Nikolić 1, Mihajlović 2, Marjanović 2, Ćupović 1, Radojčić, Jovanić, Žeželj 1, Janić, Jevremović 3, Sretković, Aleksić 2. Trener: Filip Pešić.

Domaća ekipa je uspešno parirala gostima samo u prvoj četvrtini koju su rešili u svoju korist. U nastavku susreta gostujuća ekipa bolja, agresivnom odbranom i brzim kontrama su punili mrežu domaćeg vrtića. Na kraju zalužena pobeda gostuju iz Beograda. Takmičenje se nastavlja naredne nedelje. Somborska ekipa u subotu u okviru trećeg kola gostuje u Beloj Crkvi, ekipi Jezera, dok će samo dan kasnije, nedelju od 18. časova na Štrandu, u okviru četvrtog kola dočekati ekipu Košutnjaka.