Dajana Kult i Tihomir Đorđević nastupaju na Balkanijadi

Novi uspesi somborskih atletičaraDajana Kult i štafeta 4×400 m u sastavu – Perišić, Vaš, Strižak i Gulači, postali su novi šampioni države.

Proteklog vikenda, 16./17. juna, u Sremskoj Mitrovici održano je atletsko Prvenstvo države za juniore/ke. Mladi somborski atletičari, članovi atletskog kluba Maraton, pod dirigentskom palicom legendarne profesorice Mire Trifunov ostvarili su fantastične rezultate. Dajana Kult je trijumfovala u discipline 400 m prepone, istrčavši svoju trku u vremenu od 1:03,18. Njen uspeh je potvrdila štafeta 4×400 m u sastavu: Gojko Perišić, Kristijan Vaš, Miloš Strižak i Kristijan Gulači. Oni su svoju konkurenciju pobedili istrčavši trku u vremenu 3:33,41.

Somborsku dominaciju u discipline na 400 m potvrdio je Tihomir Đorđević (AK Vojvodina), koji je pobedio sa vremenom 53,40. Samo dan, nakon održanog Prvenstva Srbije, Atletski savez Srbije je na osnovu postignutih rezultata u dosadašnjem delu sezone objavio spisak reprezentativaca koji će predstavljati našu zemlju na Prvenstvu Balkana u Istanbulu (Turska). Naš grad će predstavljati Dajana Kult i Tihomir Đorđević, dojučerašnji član somborskog kluba, koji od nedavno nastupa za novosadsku Vojvodinu. Oboje će predstavljati našu zemlju u dve discipline, 400 m prepone i štafeti 4×400 m. Reprezentacija Srbije već je otputovala put Turske, a šampionat Balkana će se održati 21./22. juna.

Treba istaći da su i mlade somborske atletske nade proteklog vikenda nastupali na Trci prijateljstva u Kuli. U kategoriji devojčica do četvrtog razreda Jelena Pavkov je pobedila, dok je Anđeli Delić za malo izmaklo treće mesto. U kategoriji devojčica do osmog razreda drugo mesto je osvojila Milana Plavšić. Dečaci su bili najuspešniji, u kategoriji do osmog razreda, osvojivši prva tri mesta! Trijumfovao je Aleksa Roksandić, drugi je bio Mihajlo Katanić, dok je Aleksandar Negovanović zauzeo treće mesto.

Izveštaj sa upravo održanog Prvenstva Srbije za juniore/juniorke možete pogledati u prilogu (You Tube) koji je preuzet sa fejsbuk stranice Atletskog saveza Srbije.

Izjava Dajana Kult (28. minut)

Izjava Tihomir Đorđević (29. minut)