Bokseri BK Sombora najbolji seniorski tim Vojvodine

Proteklog vikenda u Gradskoj hali Mostonga održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine u boksu za sve uzrasne kategorije. Učešće je uzelo preko 120 boksera iz 25 klubova Vojvodine. Za dva dana, gledaoci su mogli da odgledaju i uživaju u preko 70 kvalitetnih mečeva. Sombor su predstavljali bokserski klub Sombor i KBS Galaktik. Bokserski klub Sombor je osvojio ukupno 19 medalja: četiri zlatne, sedam srebrnih i osam bronzanih medalja. Pored osvojenih medalja, ekipa BK Sombora je proglašena za najbolju seniorsku ekipu prvenstva, kao i za drugu ekipu Prvenstva Vojvodine. Prvaci Vojvodine su postali Nemanja Lugomerski – pionir (47 kg), Strahinja Karabegović – junior (63 kg), Nikola Božović – školarci (72 kg) i Nikola Knežević – seniori (91 kg). Srebrne medalje su osvojili: Vasilije Janjatović – pionir (39 kg), Teodora Slavković – juniorka (48 kg) i Klaudija Knežević – juniorka (54 kg), Stefan Lazar – mladi (52 kg), Predrag Merl – seniori (64 kg), Mirko Mijić – pionir (67 kg), Uroš Stamenković – mladi (69 kg). Bronzana odličja su pripala: Stefanu Vukoviću – junior (46 kg), Aleksandri Tepavac – juniorke (60 kg), Aleksi Poljaku – junior (66 kg), Vladimiru Gubašu – seniori (69 kg), Branislavu – juniori (70 kg) i Milanu – mladi (75 kg) Lovriću, Srđi Rackoviću – junior (70 kg) i Stefanu Blašku – junior (80 kg).

Stojan Knežević – predstavnik bokserskog kluba Sombor je potvrdio da su svi gosti bili zadovoljni organizacijom celog prvenstva, da je sve bilo na visokom nivou, što govori da se naš boks vratio na stare staze, te da se nadamo još boljim rezultatima. Klub je ostvario odličan rezultat, opet smo prevazivši sve naše kapacitete, čime smo pokazali da smo u samom vrhu našeg/srpskog  boksa – zaključio je Stojan Knežević.

Klub borilačkih sportova Galaktik je takođe imao zapažen nastup na Prvenstvu. Osvojili su dve zlatne i jednu srebrnu medalju. Zlato su osvojili: Aleksandar Bogdan – pionir (31 kg) i Jovana Radmanović – juniorke (54 kg), dok je srebro osvojila Željana Subotić – školarka (63 kg).

Dejan Kunić – trener domaćeg Galaktika je je bio posebno zadovoljan nastupom svojih takmičara, pošto su se sva tri prisutna borca popela na pobedničko postolje. Njegov klupski kolega, Mate Musulin, se zahvalio organizatorima na lepoj organizaciji takmičenja. Odziv je bio veliki, što nam govori da je takmičenje uspelo – napomenuo je Musulin, koji je još istakao da su oko ringa bili prisutni vrhunski asovi, koji sada generalno uživaju gledajući mlade i kvalitetne naslednike. Musulin se osvrnuo i na prisustvo Slobodana Kačara, koji je u svojoj karijeri osvojio sve što se moglo osvojiti (Da podsetimo, Kačar je bio prvak države, Evrope, Sveta, Olimpijski prvak, kao amater, ali i evropski i svetski prvak, kao profesionalac). Njegovo prisustvo je bila velika čast, a verujem da je ove mlade boksere to dodatno motivisalo – zaključio je Mate Musulin.

Održano Prvenstvo Vojvodine proteklo je u najboljem redu, a mnogi istaknuti bivši bokseri, a sada treneri uputili su pohvale na račun celokupne organizacije takmičenja.

Vojislav Pantelić – predsednik bokserskog kluba Kum iz Bratunca (Republika Srpska) je bio prezadovoljan održanim Prvenstvom, a pogotovu jakom konkurencijom. Klub iz Bratunca predstavljale su dve devojke, Sara Ćirković i Emilija Petrić, koje su u finalima ostavile mnogo bolji utisak od svojih protivnica i zasluženo nose zlatne medalje u Republiku Srpsku.

Aleksandar Risimić – bivši višestruki prvak Jugoslavije, a sada predsednik/trener bokserskog kluba iz Loznice je pohvalio veliki odziv takmičara i klubova. Kvalitet boksa se polako podiže, a nadam se da će ovde izroditi veliki šampioni – rekao je Risimić. Inače, BK Loznica je najpoznatiji/vodeći klub u Srbiji. Pre dve godine su bili ekipni prvaci Srbije, a prošle godine prvaci Regionalne lige. U Somboru su u finalima imali petoro boraca.

Milan Piperski – predstavnik bokserskog kluba Petrovgrad iz Zrenjanina, je napomenuo da su od pet prisutnih takmičara na Prvenstvu, finala izborili njih četvoro. Organizacija turnira je protekla u najboljem redu, masovnost je bila na zavidnom nivou u odnosu na prethodne godine, što nam govori da se ipak radi nešto po pitanju vraćanja boksa na stare staze – kazao je Piperski. Pohvalio je i Olimpijsku školu boksa jednu od mnogih akcija koje sprovodi Bokserski savez Srbije.

Slike Vinko Janković