Furiozan kraj omladinskih selekcija Radničkog

Protekle nedelje završena su sva takmičenja u okviru Kvalitetne lige Vojvodine. Najmlađa takmičarska selekcija fudbalskog kluba Radnički sezonu u plej ofu je završila sa dve pobede. Prvo su u sredu u vanrednom kolu na gostovanju savladali ekipu Spartaka iz Subotice, da bi u subotu uknjižili nova tri boda protiv novosadske Vojvodine.

Spartak ŽK – Radnički (pioniri) 0:2 (0:0).

Strelci: Dimković, Vemić (Radnički).

Žuti kartoni: Bogojević (Spartak ŽK). Đurđev, Kekić (Radnički).

Spartak ŽK: Dulić, Pejović, Erdelj, Dušanić (Cvetuljski), Vrbljanac, Arsović, Majkić, Kartalija (Đurić), Kopunović (Ivandekić), Bogojević (Sarić), Grujić (Knežević).

Radnički: Štork, Vojvodić, Ralević, Lisica, Kekić, Dimković, Drvar (Drobina), Đurđev (Bureš), Vemić, Vidaković (Lakić), Gunić (Haler).

Za vikend je u Somboru trebalo da gostuje prvoplasirana ekipa Vojvodine. Nažalost, gosti se nisu pojavili, pa je meč registrovan službenim rezultatom 3:0 za domaćina. Nakon deset odigranih kola, Somborci su takmičenje Pionirske lige Vojvodine plej – ofa završili na pretposlednjem mestu.

Tabela: Vojvodina 25, Petar Puača 19, Dinamo 1945 – 16, Radnički (Zr) 13, Radnički (So) 12, Spartak 3.

Kadetska selekcija Radničkog je takođe vezale dve pobede. U sredu su u vanrednom kolu ubedljivo na gostovanju savladali Bečej 1918 sa 0:4.

Bečej 1918 – Radnički (kadeti) 0:4 (0:0)

Strelci: Lazić 3, F. Kovačev (Radnički).

Žuti kartoni: Savin (Bečej 1918). Dobre (Radnički).

Bečej 1918: Lenić (Kobac), Laušev, Jelić, Ivanović (Kopre), Marković, Erdeljan (Todorović), Doroslovački (Šekerović), Horvat, Morović, Vranješ, Savin.

Radnički: Pehilj, Tevanović, N. Kovačev, Dobre, Kolarić, Dimković (Plavšić), F. Kovačev, Kusić, Lazić, Mijović, Buišić.

Danas je na Gradskom stadionu u Somboru gostovala ekipa Bačke iz Bačke Palanke. U direktnom okršaju za drugu poziciju domaća ekipa je zasluženo slavila sa 2:0. Oba gola su postignuta u prvom delu meča. Radnički je poveo u 15. minutu fantastičnim udarcem N. Kovačeva sa ivice šesnaesterca, dok je šest minuta kasnije konačan rezultat postavio Vidaković, posle odličnog prodora i nesebičnog dodavanja Pavića. Domaći su tokom meča imali nekoliko izglednih prilika koje nisu uspeli materijalizovati.

Tabela sa prenetim bodovima: Hajduk Junior 40, Radnički 36, Bačka 34, Bačka 1901 i Bečej 1918 po 27, Vrbas 15.

Tabela sa neprenesenim bodovima: Bačka 23, Radnički 19, Hajduk Junior 15, Bečej 1918 – 13, Bačka 1901 – 8, Vrbas 6.

I najstarija omladinska selekcija Radničkog je za kraj sezone vezala dvostruku pobedu. U utorak je u Somboru gostovala ekipa TSC-a iz Bačke Topole, lider ovog ranga takmičenja. Domaća ekipa je zasluženo slavila minimalnim rezultatom, a strelac je bio Aleksa Sapozničenko, početkom drugog poluvremena.

Radnički – TSC 1:0 (0:0)

Strelac: Sapozničenko (Radnički).

Žuti kartoni: Drača (Radnički). Šćepanović, Batori, Vajagić, Pinter i Sakač (TSC).

Crveni karton: Šćepanović u 90 minutu.

Radnički: Jeličić, Drača, Mazinjanin, Erdei, Dulić (Refle), Vukadinović, Sapozničenko, Lukić, Žeželj, Mančić (Pavić), Radev.

TSC: Šmit, Arambašić, Vajagić, Pinter (Stojanović), Hrnjak, Šćepanović, Sakač, Pedić, Janković, Batori, Vujošević (Civrić).

U poslednjem kolu, omladinci su u nedelju, 10. juna gostovali u Čelarevu, gde su savladali ekipu ČSK-a sa 0:2. Strelci su bili štoperski tandem Dulić i Erdei u završnici prvog poluvremena.

ČSK – Radnički 0:2 (0:2)

Strelci: Dulić, Erdei (Radnički).

Žuti kartoni: Drača (Radnički).

ČSK: Ivanović, Šormaz, Latković, Kopčanski, Aleksić, Čolaković, Oklobdžija (Mionić), Kojović (Bailov), Murseli (Terzić), Ignjatović (Samardžić), Ivetić (Uvaček).

Radnički: Jeličić, Refle, Mazinjanin, Erdei, Dulić, Drača, Sapozničenko, Lukić, Žeželj, Radev, Vezmar.

Tabela: TSC 48, Radnički 40, Hajduk Junior 32, ČSK 20, Krila Krajine 17, Žak Junior 7.

Tabela sa neprenesenim bodovima: Radnički 19, TSC 17, Hajduk Junior 14, Krila Krajine 10, ČSK 7, Žak Junior 7.

Sezona za omladince još nije završena. U sredu, 13. juna, u Somboru gostuje ekipa ČSK-a. Reč je o odloženom meču 5. kola. Utakmica je na programu od 17. časova.

U ovom rangu takmičenja je nastupala i ekipa Žak Juniora. Druga somborska je takmičenje završila na poslednjem mestu. Sezona za njih još nije završena, pošto su im preostala još tri meča. Reč je odloženim mečevima, a predstoje im gostovanja u Čelarevu (3. kolo) protiv ČSK-a, kao i u Bačkoj Palanci protiv ekipe Krila Krajine (9. kolo), ali i domaćinstvo protiv lidera TSC-a (6. kolo).